lauantai 5. maaliskuuta 2016

Muistanko väärin?

Keijunmekot hitaan alun jälkeen ovat päässeet eteenpäin sirkkalehtivaiheesta. Voihan noista jotakin vielä tulla. Välillä on meinannut usko loppua


Sungoldin siemeniä oli viime vuodelta jäänyt vähän varastoon. Ne laitoin itämään ja itse kuivatuista siemenistä osa. Tomaateilta nuo jo ihan näyttävät.Ostin myös espanjalaisia miniluumutomaatteja vain saadakseni siemeniä niistä. Nappasin jostain blogista vinkin ja aion kokeilla kun maukkaiksi niitä kehuttiin. Olihan ne makeita syödä mutta ei Sungoldin veroisia. Maku ei välttämättä ole ollenkaan sama itse kasvatettuina. Onpahan jotakin odoteltavaa.

Olen tänä vuonna yrittänyt sinnitellä ilman siementilauksia ja käytän vanhoja varastoja pois. Viimevuotisia Tigerellaa ja Roma -tomaatteja en kuitenkaan kasvuun enää laita kun en pitänyt maultaan kummastakaan.

*  *  *  *

Chilit ovat edelleen hengissä ja oikeitakin lehtiä on alkanut ilmestyä.


Tähtisilmät eivät itäneet omista. Onneksi oli viimevuotisia ostettuja. Hidasta on tämän kevään kaikki kasvut olleet.Jotenkin tuntuu että muina vuosina olisi ollut kasvuissa enemmän puhtia, vai muistankohan väärin?

* * * *

Olen yrittänyt vähinsä siivoskella ja järjestellä ullakkoa. Paljon siellä on turhaa tavaraa. Joitakin olen vienyt kirpputorin laatikkoon. Onneksi se mahdollisuus on nykyään olemassa. Ei tarvitse kaatopaikalle kuskata käypää tavaraa jota joku toinen voi vielä tarvita.

Kalenteri on kääntynyt keväälle, vaikka ulos katsoessa ei siltä vielä tunnu. Runsaan viikon päästä lähdemme siskon kanssa etsimään aurinkoa eteläisistä maisemista.

13 kommenttia:

 1. Siellähän on kasvukausi jo hyvällä mallilla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo muutamat jo ihan kasveilta näyttävät mutta on niitäkin jotka eivät onnistuneet,

   Poista
 2. On nuo taimivauvat vaan niin söpöjä.

  VastaaPoista
 3. Ihan hyvältä näyttää sun keijunmekot, itselläni hieman pienempiä vielä ja uskon niidenkin ehtivän hyvin kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijunmekot kyllä ehtii kun ovat niin myöhäiseen syksyyn kasvuvoimaisia eivätkä pienistä halloista piittaa.

   Poista
 4. Minä en olekkaan kokeillut ikinä keijunmekkoa kasvattaa... Ja tomaattikin on vielä kylvämättä, voi mua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on keijunmekkoa ollut monta vuotta aina kasvussa. Se on niin helppo hoidettava sitten aikuisena ja kukkii pitkään syksyllä.

   Poista
 5. Hienossa kasvussa ovat taimivauvasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne varmaan hengissä jo nyt pysyvät. Olen joskus menettänyt taimipoltteelle kasvun alkuja. Nyt yritän vähemmällä kastelulla vähentää sitä riskiä.

   Poista
 6. Hyvässä kasvussa ovat taimesi. Minun chilini ovat samassa vaiheessa. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 7. Hienot taimikasvatukset sinulla!

  VastaaPoista