sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Valmisteluja

Viime viikolla vielä askaroin vähän puutarhatöitä. Puhdistin rikkaruohoista kasvimaan päähän aikaisille salaatti- ja muille kylvöille alustan. Korotetut reunat mahdollistavat tuohon katetut kasvuolosuhteet. Talon vanhoilla ikkunoilla olen pitänyt hallan kurissa. Aiemmin siinä on kasvanut kurkkuja ja kurpitsoja. Nyt ajattelin kylvää ainakin kevään ensimmäiset salaatit sinne ja myöhemmin voi laittaa muuta.Vielä kukkii Turkin tuliainen muutaman vuoden takaa. Otin muutaman pistokkaan sitä mukaani silloin joskus....Viime kevään lomareissulta tuli mukaan siemeniä ja käpyjä. Kävyt kuivuttuaan tuottivat siemensadon nekin. Kokeilen laittaa ne ruukkuihin multiin. Nyt ne ovat vielä kasvihuoneessa mutta aion siirtää talveksi joko leikkimökin tai kesäkamarin suojaan kovimmilta pakkasilta.


Tytär kävi koiruleineen viikonloppuna. Pikku Sissi oppi nousemaan yläkerran raput mutta alastulon opettelu jäi toisen kertaan.


Yritän aina ideoida poisheitettävistä materiaaleista vielä jotain hyödyllistä. Nyt kohteena oli rikki mennyt vetoketju. Aikani sitä käänneltyäni ja rullattuani tavalla ja toisella se viimein sai jonkinmoisen laukkukorun olomuodon.
10 kommenttia:

 1. Minäkin olen tuonut ulkomaan reissuiltani käpyjä ja kukansiemeniä mukanani, mutta en ole vielä kokeillut käpyjen siementen idätystä. Olisi kiva kuulla keväällä miten siemenkylvösi onnistuvat? Todella kivan korun sait aikaan. Hyvää alkanutta viikkoa. Täällä paistaa aurinko täydeltä terältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan kyllä keväällä tietoa onnistuiko tuo kokeiluni. Ihme olisi jos onnistuisi!

   Poista
 2. Ihan uskomatonta, että teillä on vielä noin syksyn näköinen maa. Meillä täällä on jo niin talvi. Tuo vetskarikukka on kyllä kivan näköinen, ei ole vielä tullut kokeiltua tehdä. Mukavaa alkanutta viikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi on vielä syksyn tunnelma. Maa on ollut vain tilapäisesti ja ohuelti valkoisena.

   Poista
 3. No johan pyöräytit vetskarin somaksi kukaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääntelin ja rullailin sitä monena iltana ja viimein sain sen tuohon muotoon. En tiedä tuleeko mihinkään käytetty mutta kokeiltu on.

   Poista
 4. Kivan näköinen kukkanen, vetoketjusta on moneen käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vielä kokeilla joistakin pienemmistä ja miellyttävämmn värisistä. Tuo oli aika suuri joten käyttöä korulle on vaikea löytää.

   Poista
 5. Näyttää niin viimeistellyltä istutuspenkkisi, että kyllä sieltä nousee taatusti salaatit ensi keväänä. Meilläkin on paljon talvisempaa. vetskarikukkaa minäkin ihailen ja ihmettelen miten sen teit :)

  VastaaPoista
 6. Vetskarikukka on kaksiosainen. Toisen puolen rullasin keskustaksi ja toisesta tein nuo terälehdet vain kiertämällä vuoroin kummallekkin puolelle.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.