maanantai 29. heinäkuuta 2013

Superia

Viime viikonloppu mökillä oli ihanan lämmin ja aurinkoinen. Ei ollut jaakko vielä kiveänsä heittänyt meidän järveen, päinvastoin, vesi oli vasta nyt päässyt parinkympin yläpuolelle.


Liikkeellä oli  monenlaista kulkijaa.

Levä yritti ajoittain vallata rantavesiämme mutta pieni tuulen vire sen onneksi aina nopeasti häivytti.


Uimassa käytiin vielä lähdön päälle kun oli saatu paikat kuntoon seuraaville mökkiläisille. Siskon tyttö perheineen viettää siellä muutaman päivän.

Toivon mukaan kesän lämpimät jatkuu vielä.

* * * *

Lehtikaalin erinomaisuutta mainostin jo edellisessä postauksessa. Nappasin kuvia vielä tuosta superfoodista.

Tuossa chipsit suuremmassa kulhossa ja kuivattu tuote pienemmässä. Monitoimikoneen silppurilla pyöräytin kuivatut muutaman kerran jotta sain siistin aineksen säilytettäväksi.

Kuivauksen toteutin verkkopohjaisessa puukehikossa. Kuivuu tosi nopeasti itsekseen ilman mitään energiaa.


Olemme käyttäneet tuota chipsimaustettua sekoitusta myös salaattina.

Laitan vielä sekoituksesta ohjeen jos joku lukija ei ole edellistä postausta havainnut.

Siis lehtikaalit riivitään sopiviksi paloiksi ja lehtiruodit poistetaan. Sitten vähän öljyä, cashewpähkinää jauhettuna, suolaa, ja oluthiivahiutaleita. Nuo ainekset sekoitetaan ja siinä se. Kannattaa kokeilla.

Toki tuohon sopii vaikka mikä muukin sekoitus. Tuo tuntui vaan hyvältä niin en ole muita mausteseoksia kokeillut.

* * * *

Seuraava postaus saattaa ollakin jotain muuta kuin puutarhaa. Siitä sitten myöhemmin...

7 kommenttia:

  1. Superia tosiaan! Minäkin kuivasin sunnuntaina viherkaalia, mutta kuivurilla. Kiva kuulla, että kuivaus onnistuu ilmankin. Ja kiitos tuosta sipsiohjeesta, sitä aion kokeilla. Ensi kesänä minäkin olen niin fiksu, että kasvatan kaalit harson alla, saan siten ehkä koko sadon itselleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tuo kuivaus onnistuu tosiaan verkon päällä kun sijoittaa kehikon siten että ilma pääsee kiertämään läpi.

      Harsotusta en ole vieläkään uskaltanut ottaa pois kun ovat niin kauniin ehjiä. Ne olisivat kyllä kauniimpia katsella ilman harsoa.

      Poista
  2. Voi mitkä kesämaisemat, niin tyynstä ja rauhallista, toivokaamme että aurinkoa ja lämpöä vielä piisaa. Ja mitä ihanaa superfoodia, sitä tarvitsisi nyt tankata, että jaksaa taas talven, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt on vitamiineja taas tarjolla kovasti. En ole vielä tarkistellut voiko noita lehtikaaleja pakastaa, mutta lumen tuloon asti ainakin voi käyttää.

      Poista
  3. Komeat on maisemat! Tuo ohje kuulostaa herkulliselle :) Varmasti hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo maistuu hyvältä aivan salaattinakin ilman uunia. Sitä syödään varmaan koko syksy.

      Poista
  4. Hienot maisemat:)
    Minä yritin kasvattaa lehtikaalia viimekesänä, kasvoikin mutta jotkut öttiäiset söivät lehdet ihan reikäisiksi ja ei niistä ollut edes maistella, mikähän ne söi? Kiva kun tulit lukijaksi blogiini!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.