torstai 11. heinäkuuta 2013

Suven suloisuutta

Voi tätä ihanaa kesäaikaa! Puutarhassa ja kasvihuoneessa kaikki kasvaa kohinalla. Meidän kulmilla sadetta on saatu sopivasti. Ei ole tarvinnut paljoa kastella muita kuin tietysti kesäkukkia astioissaan.

Pihvitomaatti Marmande on ollut kasvussaan ja tomaattien kehityksessä vähän ongelmainen. Monia raakileita on mustunut alapinnaltaan ja pudonnut pois. Joitakin viallisia olen poiminut itsekkin. Nyt tilanne on rauhoittunut ja terveitäkin pallukoita on kehittymässä. Punaista väriä saadaan odotella vielä jonkin aikaa.


Kirsikkatomaatti Sweet Cherry on kasvattanut paljon pieniä tomaatteja, mutta punaiseen väriin on vielä aikaa. Kuvaan osuivat suurimmat yksilöt.


Kurkuista saadaan kohta maistiaisia. Ensimmäiset pari piilottelevat niin että en saanut kelvollista kuvaa tähän.


Latva-artisokan esikasvatuksista selviytyi ainoastaan kolme tainta kasvimaalle asti. Sijoitin nuo onnekkaat palsternakkapenkin keskelle. Hyvin ovat yhdessä viihtyneet. Kukinnoista ei ole vielä mitään havaintoa.


Unikkoa laitoin kylvöön sen suuren siemenkodan vuoksi. Ajatuksena oli hyödyntää niitä jouluisissa hyasinttiasetelmissa. Kauniita nuo kukatkin ovat mutta pudottavat vaan terälehtensä turhan joutuisasti.


Valkoisen petunian siemenistä syntyi muutamia ihanan herkkiä vaalean lilan muunnoksia. Yritän saada noista siemeniä ensi keväälle.Puutarhassani uutena tulokkaana tälle kesälle oli tsinnia. Sitä odotin innolla kukkaan. Väri lime houkutti. Vaikka kukat onnistuivatkin hyvin niin jotenkin tuo kukinto ei niin sykähdyttänyt kuin oli kuvitellut. Joku ötökkäkin yritti niitä nakertaa mutta onneksi sain sen taltutettua.

* * * *

Olen harsotuksella saanut lehtikaalin ja nauriin suojeltua kirvoilta. Olen myös käyttänyt nokkosvettä ja tuhkaa. En tiedä mikä noista torjunnoista on parhaiten tehonnut mutta kumpikin kasvusto on ihmeen tervettä. Samettikukkaa on kasvussa myös noilla riveillä mutta aika vähän. Rucola on säilyttänyt lehtensä myös ehjinä.

Edellinen nauriskokeilu muutaman vuoden takaa epäonnistui täysin tuholaisten hyökättyä kasvujeni kimppuun. Nyt odotan kovasti sileäposkisia naposteltavia.

12 kommenttia:

 1. Mahtavia kasvusoja sinulla ja tuo siemenestä kasvattaminen on kyllä hienoa puuhaa. Ihanaa kesäaikaa!

  VastaaPoista
 2. Hienosti on tometteja tuolossa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä on kasvamassa ihan kivasti kunhan ehtivät punaisiksi.

   Poista
 3. Mukavan palleroisia tomaatteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niissä oma viehätyksensä kun on itse kasvattanut siemenestä asti.

   Poista
 4. İhanat ovat viljelmasi.Ja kylla se mukavaa onkin poimia oman kaden kasvattamia tuotteita. Tietaa ainakin, mita syö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi sitä odottaa innolla omaa satoa. Kurkkuja jo maisteltiin viikonloppuna.

   Poista
 5. Ihanat tomaattiviljelmät sinulla!!!! Minä vasta haaveilen kasvihuoneesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut muutaman vuoden tämä kasvihuone enkä antaisi pois. Se tuo kesään niin paljon ihanuutta kasvien seuraamisessa ja sadon korjuussa.

   Poista
 6. Lezzie, tervetuloa "Kylätielle"! Olen jo vieraillut blogissasi pitkän aikaa, koska sinäkin tunnut elävän lähellä luontoa ja nauttivan elämän pienistä ihmeistä aivan kuten minäkin.
  Onnellista kesän jatkoa ja runsaita satoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustaudun tosiaan normaalin arkipäivän nauttijaksi. On ihanaa erilaisten puuhailujen ja aikaansaannosten tuoma mielihyvä. Kiitos samoin!

   Poista