torstai 6. syyskuuta 2012

Vielä kukoistaa

Kesäbegoniat kukoistavat edelleen, eivätkä häiriinny ollenkaan sateista. Kasvatin nuo siemenistä keväällä. Vähän myöhemmin alkoivat kukkimaan kuin taimitarhojen kasvatit mutta nyt kukintaa riittää ja lehdistökin on aivan kunnossa.


Olen keräillyt kukistani siemeniä ensi kevään kylvöksiin ja saatan yrittää noistakin. En ole aiemmin kesäbegonioista kerännyt.

Kahvinsuodatuspussit ovat varsin käteviä siementen säilytykseen. Aiemmin olen käyttänyt kirjekuoria mutta nyt niiden puutteessa hoksasin kokeilla noita..... niitähän on aina saatavilla.


Pelargoniat kukoistavat tähän aikaan myös. Osa on sisätiloissa. Parhaiten kuitenkin tuntuvat viihtyvän vielä ulkona. Hallanvaaran uhatessa siirtelen niitä leikkimökin suojiin.3 kommenttia:

 1. Mikä kätevä keksintö tuo kahvisuodatin siemenpussina! Noita tosian on aina saatavissa, pussi on hengittävä ja käytön jälkeen sen voi laittaa kompostiin.

  VastaaPoista
 2. Kesäbegoiniasi ja pelargonisi kukoistavat!
  Olen itsekin huomannut tuon, että siemenestä itsekasvatetut kukkaset ovat paljon myöhäisempiä kuin puutarhalta ostetut. Se ei haittaa, koska on mukavaa, että näin syksyllä on vielä kesäkukkia, jotka ovat parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 3. Ihana hoksaaminen =D
  Kiva juttu että ne kirjekuoret olivat loppuneet, sillä nythän minäkin sain tämän oivan säilytysmuodon tietooni.
  Teitpä minut tällä vinkkijaolla iloiseksi =D KIITOS!

  VastaaPoista