maanantai 10. syyskuuta 2012

Katoavaa idylliä

Olen tässä viime päivinä seuraillut naapurin laidunmaan suuntaan. Tyhjäksi se on käynyt. En tiedä onko ne siirretty sisäruokintaan vai onko niitä enää olemassakaan? Onneksi viime viikolla ikuistin nuo laidunmaan asukit. Nyt se olisi jo myöhäistä.Naapuri on kuulemamme mukaan laittamassa karjan pois syksyllä. Meillä ei ole sen tarkempaa tietoa siitä, koska se tapahtuu ja mikä on noiden nasujen kohtalo. Tuntuu aivan kauhealta ajatella että ne vietäisiin lahdattavaksi!
En ollut aiemmin edes huomannut ajatella että tällainenkin aika koittaa. Ensi kesänä ei kuusiaitamme taakse enää ilmesty noita söpöläisiä joille puutarhatöiden lomassa olen käynyt juttelemassa.


Niin tyhjää ....

6 kommenttia:

 1. Näinhän tässä käy, kun EU.ta seurataan. Suomesta loppuu kaikki :(

  VastaaPoista
 2. Niin se vaan maaseutukin muuttuu...
  Meidän naapurissa on toistaiseksi vielä 2 navetassa lehmiä, mutta kuinka kauan?
  Tulee ihan lapsuus mieleen, kun näitäkin lehmiä kuljetellaan tien poikki laitumelle, samoin kuin mummulan lehmiä aikoinaan.
  Mukavia syksyhetkiä sinulle ja tervetuloa lukijakseni!

  VastaaPoista
 3. Voi että, kauniita ja hyödyllisiä lehmiä. Kyllä ne kuuluvat maalle. Omalla kotisaarellani ei ole enää lehmiä ollut vuosikymmeniin, mutta nykyään onneksi – EU:n maisemanhoitotukien ansiosta – niillä hoidetaan arvokkaita perinnemaisemia ja näin ovat lehmät palanneet, ne tuodaan kesiksi saareemme.

  VastaaPoista
 4. Lehmät kuuluvat maalaismaisemaan. Meidän maisemissa on ollut tänä kesänä kaksi hevosta ja lammaskatras.

  VastaaPoista
 5. Se on asia joka "kuuluu" tuohon maalaiselämään. Itselleni on vaikea ajatella tuota, että lehmät joutuvat teuraaksi. Ajattelen kuitenkin sitä, että ne saivat edes nauttia kesästä laitumella.
  Onneksi luomutuotanto on vihdoin lähtenyt Suomessakin kunnolla vauhtiin. Luomutuotannon kautta eläimille turvataan edes paremmat elinolot.
  Monet miettivät luomuruuan terveellisyyttä, mutta itselleni aikoinaan kun ensimmäiset luomumaidot tulivat myyntiin oli tärkeintä, että sain edes yhden lehmän elämän paremmaksi.
  Tärkeää on siis myös se, että luonto ja eläimet voivat paremmin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.