sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Keräämisen vimma

Tämä syyskausi on meikäläisen kiireisintä vuodenaikaa. Satoa kypsyy joka suunnalla ja tällainen keräämiseen vinksahtanut on tosi työllistetty juuri nyt.


Kaiken touhun keskellä yritän ottaa talteen myös ruusunmarjoja. Niitä olen pieniin minigrippeihin jo pakastanut.


Kokeeksi aion ainakin yhden annoksen kuivata ja mikserillä surruuttaa sen tarpeen mukaan jauheeksi.


Ruusunmarjat täytyy kerätä ajoissa muuten niiden käsittely on hankalaa. Siksi sekin nyt kiirehtää.

Kaiken muun touhuiluin lomassa olen keitellyt omenoista mansikan ja vadelman kanssa höyrymehua. Kokeilin myös yhden satsin omenaa punaherukalla maustettuna. Hyviä tuli molemmista. Vaan kuka ne kaikki juo? Meillä ei yleensä edes juoda mehua. Säilyyhän se onneksi pakkasessa pitempäänkin. Jotainhan noista omenoista on kuitenkin tehtävä kun kesäomena ei kovin kauaa muuten säily.

Isäntä on onneksi hoitanut metsän antimet kotiin. Puolukat ovat helppohoitoisia säilöttäviä.  Suppilovahveroita haluaisin lähteä metsästämään kunhan sisko lapin mailta kotiutuu.

Punajuuret, porkkanat, perunat ja purjot kasvimaalla odottelevat korjuuta mutta eivät onneksi vielä kiirehdi.

Ajatukset ovat iltaisin seuraavan päivän tehtävissä niin että ei uni tahdo tulla. Mielenkiintoista tämä aika kuitenkin on  -  ei siis pidä valittaa. Aurinkoisia syyspäiviä toivotellen!

1 kommentti:

  1. Täällä toinen keräysvimmainen. Olen katsellut noita kiulukoita ja miettinyt, mitä niillä teen. Kiitos vinkistä, pakastimeen menevät. Tänä vuonna olen päättänyt olla keräämättä sieniä yli oman tarpeen.

    VastaaPoista