sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Aikaansaannoksia

Viikko on taas alkamassa. Mökillä oltiin yksi yön tietämä. Vesi on korkealla järvessä ja muokkaa meidän rantaviivaa uuteen uskoon. No, ei siinä mitään menetettävää ole, koska mökki on korkealla törmän päällä.

* * * *

Olen maanantai-iltaisin kulkenut kansalaisopiston käsityöpiireissä. Aikaansaannoksia on vielä aika vähän, mutta ei se minulle pääasia ole ollutkaan. On kiva nähdä tuttuja ja saada ideoita muilta. Alla ensimmäinen tuote huovutusilloista.

Toiseksi kokeilin korviksiin pyöreitä muotoja.... Metalliosat noihin tuotteisiin oli jo hankittuna aiemmin. Keskeneräisenä on tonttutyttö. Laitan siitä kuvan kunhan valmistuu.

* * * *

Kaivoin laventelipuskat talvehtimaan ruukkuihin. Ulkoeteisessä tulvahtaa ihana tuoksu kun tulee sisään. Vien ne myöhemmin vintille kesäkamariin. Siellä yhden patterin avulla lämpötila pysyy plussan puolella.


Sain taas eräältä ystävältäni kokonaisen kasan aikakauslehtiä luettavaksi ja talletettavaksi meidän vintille. Meillä on tilaa vintillä ja hänellä on sitä omassa kodissaan vain rajoitetusti. Tämä järjestley sopii minulle oikein hyvin. On ihana istua lehtikasan ääreen ja ruveta selailemaan....Haravointia on riittänyt niin kotona kuin mökilläkin. Onneksi loppusuoralla ollaan siinä puuhassa.

* * * *

Huomenna aion käväistä tavanomaisella kirpparikierroksella. Hyviä viikonalkuja!

Nyt nukkumaan...

10 kommenttia:

 1. Mukavia pikku käsitöitä, oikein hyvän mielen töitä, vai mitä?

  VastaaPoista
 2. Kauniita pikku töitä tosiaan :) Niitä katsellessa tulee hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
 3. Pitäisköhän munkin oikeesti joskus opetella käsitöitä, ees vähän, niin mukavalta näyttää!

  Pitääkö laventelit tuoda sisään talveksi? Mulla kasvimaalla monta, eikä tuolla keskisemmässä Euroopassa ainakaan tullu kaivettua niitä ylös, ei tullu mieleen nytkään että pitäis. Ei mulla taida olla niin monelle paikkaa sisällä.

  Lehtien lukeminen on ihanaa, varsinkin juuri pimeän aikaan. Hakea uusia ideoita ja lukea tarinoita.
  Mulle ja ihmiset keräävät Suomilehtiä :)

  Kirpparit ovat loistokeksinto!

  VastaaPoista
 4. Tanja: Minulla on sellainen käsitys että Suomen oloissa laventelit tuskin selviävät talvesta. Voin olla väärässäkin. Viime talvenakin kaivoin ne ylös ja kastelin harvakseltaan talvetuksen aikana.

  VastaaPoista
 5. Kauniita käsitöitä!
  Mukavia syyspuuhien jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Apua! Ei tosiaan tullut ees mieleen ja monta ostin kasvimaalle :(. Pitänee mennä netistä tarkemmin asiaa tutkailemaan. Tukholmassa kuitenkin ihan suht samat ilmat.

  VastaaPoista
 7. Ihana huovutustyöt, tämä ruskea sydän, tuo villa taitaa olla aivan luonnonvärinen:)
  Laventelintuoksu eteisessä:)
  Saattaapi kestääkin talven hyvin, minulla pari talvea kesti, sitten ei enempää.

  VastaaPoista
 8. Hauskat korvikset ja kiva avaimenperä. Mukava saada omin käsin kaunista aikaiseksi.

  Itse ajattelin ottaa riskin ja kokeilla josko laventelini talvehtisivat ulkosalla.

  VastaaPoista
 9. Mukavat huovutukset sinulla. Avaimenperiä voisikin tehdä vaikka joulua ajatellen... Meilläkin kierrätetään lehtiä kovasti. Samat lehdet kulkevat ainakin 4-5:ssä perheessä :)

  VastaaPoista
 10. Tuo avaimenperä on aivan liikuttavan ihana!

  VastaaPoista