torstai 29. syyskuuta 2011

Puuhasteluja

Sienimetsällä on tullut käytyä pari kertaa tälläkin viikolla.

Löysimme suppilovahveroiden lisäksi myös osmankäämin lehtiä talteenotettaviksi. Niistä saa mukavaa askartelumateriaalia palmikoiksi, kransseiksi tai mitä käyttöä kukin keksiikin.

Lehdet käsitellään heti tuoreena kuvan mukaisiksi langoiksi ja kuivataan sellaisenaan vaikka lattiatasossa.

Kun "lankoja" sitten jossain vaiheessa ruvetaan työstämään ne kannattaa suihkutella vedellä notkeiksi. Näin ne kestävät hyvin käsittelyn. Tietysti kranssit ym. työstämiset voi tehdä jo ennen kuivatusta, ken ehtii...

Kukkasiili on kätevä tuohon suikalointiin. Lehti kerrallaan laitetaan työlaudalle ja siili päälle. Pontevalla otteella vedetään lehti suikaleiksi.

Kasvihuoneesta olen tuonut sisään kaikki raakileetkin kypsymään. Nyt vain odotellaan paprikoiden ja tomaattien punastumisia.

Isännän kanssa maisteltiin päärynämeloneita. Ovat kypsänäkin aika mauttomia. Noita en ainakaan enää ensi vuonna laita. Niitäkin on kypsymässä laatikossa. Kypsyvät sitten tai eivät...

Tänä iltana oli vuorossa kasvihuoneen tyhjäystä multasäkeistä ja astioista. Kesken jäi kun pimeä painoi päälle..

Kyllä viikot menee nopeasti. Ikkunanpesu-urakka on vielä vaiheessa. Ensi viikolla jatkuu...

Virkeätä viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Heleää viikonloppua myös sinulle.

  VastaaPoista
 2. Osmankäämin lehtien suikaloimisesta kuulen nyt ensi kertaa. Onko tämä sinun oma keksintösi vai yleisestikin tiedossa?
  Virkeätä viikonloppua myös sinne!
  Ison talon ikkunoiden pesussa on puuhaa.

  VastaaPoista
 3. Syksyllä on kaikenlaista kivaa puuhaa, mutta vähän on jo veto pois pihatöistä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Irene; Ei tuo suikalointi ole oma keksintö. Olen sen netistä bongannut joskus aiemmin. Suikaleista oli tehty hieno kranssi. En vain löydä sitä enää.

  Ikkunoiden pesu ei ole mielipuuhaani ollenkaan, mutta vähän (4) kerralla ne tulee joskus kaikki pestyksi. Toki se hyvältä sitten tuntuu kun ne kaikki ovat puhtaita.

  VastaaPoista
 5. Hyvä vinkki tuo osmankäämien lehtien kerääminen ja suikalointi kransseja varten. Valitettavan vähän vaan olen täällä Oulun suunnalla osmankäämiä nähnyt. Hauskan näköinen tuo päärynämeloni, harmi että oli mauton.

  Minun ikkunanpesu-urakka ei ole vielä edes alkanut! Virkeätä alkuviikkoa sinulle ja tsemppiä ikkunoiden kanssa! :)

  VastaaPoista