torstai 4. elokuuta 2011

Sadonkorjuuta

Elokuu on käynnistynyt sadonkorjuun merkeissä. Olemme isännän kanssa olleet puskissa lähes päivittäin. Viinimarjasato on aivan kohtuullinen, joskin parempiakin vuosia on ollut. Olen keitellyt mehuja sitä mukaa kun maijallinen on täyttynyt, toisia pulloja pakkaseen ja osaa lasipulloihin tuvan kellariin. Pienen satsin tein mehusta hyytelöäkin.


Kurkkua pukkaa kasvihuoneessa niin nopeasti että oli pakko jo laittaa osaa säilökkeeksikin avomaakurkun tapaan. Viime vuonna tein samoin ja syödyksi tulivat talven mittaan.


Mansikoista, jo pakastetuista, olen keitellyt hilloa samalla kun hellan ääressä seisoskelen.

Mökkitontti tuotti taas mustikoita riittävästi ja vielä jäi muillekkin poimittavaksi.




Naapuri keräsi viime viikolla toisen tuorerehusadon tuolta kuvan vainiolta.

Meidän tuvassa kun on ikkunat kolmeen ilmansuuntaan niin tapahtumista ympärilläkin pysyy hyvin "lutrulla".

* * * *

Kyllä on ollut ihana lämmin kesä. Välillä vähän lämpöä ehkä liikaakin mutta hyvä näin. Toivon mukaan elokuu pysyisi vielä kesäisenä.

Kuulumisiin!

8 kommenttia:

  1. Hienoa olla noin omavarainen! Teitkö kurkkuja ihan avomaakurkkujen tapaan, siis maustekurkuiksi?

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä sillä tavanomaisella kurkkujen säilöteseoksella.

    VastaaPoista
  3. Mainio purkkirivi herkkuja talvenvaralle.
    Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköisiä purkkeja! Itse olen saamaton tuossa hommassa.Rastaat varmaan ajattelee, että olen kiva ihminen....

    VastaaPoista
  5. "Lutrulla", hih! Meiltä näkee parhaiten keittiöstä ja vierashuoneesta, mutta niin harvoin mitään tapahtuu etten pysy kärryillä.

    Meillä tuli paljon punaista herukkaa, mustaa vähemmän ja pienempiä. Liekö ollut liian kuumaa ja kuivaa, ennen ovat mustat olleet tosi isoja.

    VastaaPoista
  6. Mustaherukoita piisaa meilläkin. Muutama ämpäri kerätty, eikä näy puskissa vielä missään. En muista koska meille olisi näin paljon tullut. Mutta omenoita ei nyt sitten tulee yhtään tänä vuonna. Ensimmäisen kesäkurpitsan paistoin tänään ja salattia on syöty jo jokunen viikko.Ei meillä noin monia lajeja ja valtavia määriä kasvateta ja säilötä.

    VastaaPoista
  7. Meillä on ihan samat hommat meneillän. Nyt pitäis ekaa kertaa kokeilla kurkkujen säilömistä... hih, hauska sana tuo lutrulla :)

    VastaaPoista
  8. kylä on komia piha teitil.. kelpaa kesällä olla, jos töiltä kerkiää.. soon ny joka blogi tätä hillon tekoaa ja mehustustaa..
    tääl taris ostetaan vaa tiorilta, mutta pittäähä marjapoimijoirenki elää.

    VastaaPoista