sunnuntai 14. elokuuta 2011

Pikavisiittejä rättänän kera

Viikko sitten meidän Bella-koirulimme ja tietysti mekin saimme savon maisemista tyttäremme porukoineen pikavisiitille. Olivat menossa länsirannikolle ja mennessä poikkesivat. Kamerani ei ehtinyt kunnolla Fiia-neidon tuloon mukaan.

Tuo epämääräinen karvapallo kuvassa on tuleva vierailija. Bella ottamassa vierasta vastaan omalla verkkaisella tavallaan.


Tänään aikomukseni oli tehdä lounaan jälkkäriksi mustikkapiirasta kahvin kyytipojaksi. No eihän se ilman vehnäjauhoja onnistunut. Onneksi muistin rättänän. Hyvin muunneltu versio siitä tuli kun tein vain puoliskan satsia. Tuo rättänä eli mustikkakukko pitäisi nimensä veroisesti peittää myös päältä samalla aineella.


Hyvää se oli noinkin ainakin jäätelön kanssa ja varmaan myös vaniljakastike sopisi hyvin.


Tämä tyttäremme porukka Fiia-koiruleineen oli nyt tänään palaamassa takaisin savon maisemiin ja poikkesivat kotitanhuvilla taas.

Heidän lähtiessään Bella tuntui ihmettelevän että joko nyt nuo lähtee,  juurihan tulivat.

Olen viikolla taas kerännyt talteen kasvimaan tuotteita. Tillit meni jo silputtuna pakkaseen. Sipulinvarsia pilkoin jonkin verran kuivatukseen uuninpelleille viime vuoden tapaan. Talvella niista saa mukavaa väriä keitoksiin.


* * * *

Tänään nuorin lapsistamme, poika, täyttää kaksikymmentäkolme vuotta. Niin ne vuodet vierii. Laitoin onnittelut tekstiviestillä mökillemme jossa hän kavereineen viettää merkkipäiväänsä.

* * * *

Uusi viikko on taas alkamassa. Toivottavasti kesäisissä keleissä saadaan nauttia elokuun päivistä.

Hei taas!

4 kommenttia:

 1. Onnea täältäkin päivänsankarille. Tuo kuva, missä Fiia ryntää kylään, on niin hauska! Siinä on riemua ja vauhtia.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut päivänsankarille,täältäkin.On taas sitten niiin kauniita kuvia,että....♥
  Koiruus on vauhtipäällä:D
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle

  VastaaPoista
 3. Ai, minä meinasin jo alkaa rättänänä ohjetta pyytelemään, mutta luin sitten tarkemmin, ja heh..sehän on tuttu mustikkakukko, jota tein tässä viikko takaperin ja kyllä se on hyvää jääteön kanssa.
  Ihanat koirulit ja oikein tepakka tämä pienempi versio.

  Voi, että oikein kateellisena kuuntelen ja katselen kun blogiystävät ovat säilöneet, kuivanneet ja laittaneet kesän aarteita talteen, minulla ei ole kuin marjoja vähän.

  Mukavia elokuun päiviä sinulle.

  VastaaPoista
 4. niin ne vuodet vierii:)
  voi kun itsekin ehtis kuivattaa kaikki kesän antimet, mutta millään ei kaikkea ehdi tehdä, hyvä kun sain marjat puskista pakkaseen odottelemaan mehunkeittohetkeä...

  VastaaPoista