perjantai 8. heinäkuuta 2011

Huoltoa ja vartiointia

Lämpöiset kelit ovat hellinneet meitä taas. Pysyäkseen freeseinä kesäkukat tarvitsevat jatkuvaa huoltoa. Maitokärryillä kasteluveden kuljetus hoituu mukavasti ja roskasanko kulkee mukana kärryissä. Varsinkin petuniat vaativat jatkuvaa kuivien kukkien nyppimistä.Aiemmin postailin purjosipuleille laittamistani tuista. WC-paperiholkit olisivat toimineet oikein hyvin jos nuo siivekkäät pihapiirimme asukit eivät olisi kiinnostuneet niistä. Ne kävivät poissaollessamme nyppimässä holkkeja maasta ja samalla ilmeisesti maistelivat purjojakin. Ainakin katkaistuja sipuleita oli turhan paljon.
Torjunnaksi haittatöille kokeilin kahta, pojan vanhoista leikkikaluista, löytämääni käärmettä sekä lisäksi vähän kiiltolankaa siimaan. Toistaiseksi tilanne on rauhoittunut ja purjot ovat saaneet kehittyä ja kasvaa rauhassa.

* * * *

Mökillä ollaan taas viikonloppu. Kasvihuoneen kastelua on osittain delegoitu kotiin jäävälle pojalle. Näin kuumilla keleillä kastelu on jouduttu hoitamaan aamuin illoin. Kerta päivässä ei riitä.Tämä ilta on ollut ihmeen rauhallinen. Ei hyttysiä eikä paarmoja ole ollut yhtään ja pieni tuulenvire on sopivasti viilentänyt ilmaa. Bella vetelee sikeitä unia terassilla.

Hyviä viikonloppuja kaikille!

3 kommenttia:

 1. Kaunis piha teillä. Muistan lapsuuden kodistani, kuinka maitokärryllä kuskattiin saunavedet ja kasvimaan vedet. Piti kastella juurikasvitkin, että tuli satoa. Maitokärryt on kätevä kapistus.

  VastaaPoista
 2. Melkoinen työ,mutta varmasti vaivansa väärtti.Todella kaunis ja hyvin hoidettu piha.
  Käärmettä luulin ensin ihan oikeaksi,hui! :))

  VastaaPoista
 3. Idyllinen pihapiiri.
  Meillä muka pelotellaan leikkikäärmeellä lokkeja, hanhia laiturilta kakkimasta, mutta ainoa, joka käärmettä on tainnut pelästynyt on äitini.

  Mukavaa heinäkuun jatkoa! Tania

  VastaaPoista