keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Narusta

Menneellä viikolla käväisin taas Kauhavan Kangasaitassa hiplaamassa ja himoitsemassa lankoja.

Samalla vilkaisin kone-esittelyssä olevaa saumuria. Differentiaalisyöttöistä konetta tekisi mieli kun omassa vanhassa ei sellaista ominaisuutta ole. Mutta ei nyt kesää vasten ainakaan ...

Paperinarua, hamahelmiä ja mustaa kalalankaa tulin sitten ostaneeksi.

Paperinarusta syntyi kranssi. Nopea ja helppo tehdä. Yhdestä vyyhdistä tulee yksi tekele 50 silmukalla ainaoikeaa neulosta.

Tukirakenteena toimii valkoiseksi maalattu metallirengas. Hyvin se sinne piiloutuu. Ei näy ikkunakaan vasten katsottuna.

Koristelut jätin tarkoituksella pois kun tuo ei tuntunut niitä välttämättä kaipaavan. Ohut nauha rusetille ja siinä se.Sattuneesta syystä toteutin tuon neulomisen kahdella erikokoisella puikolla. Neuleessahan on vain eduksi että työn jälki ei ole turhan tasaista.

No,  - oikea syy eriparisuuteen oli, että en mistään löytänyt tuota toista suurempaa puikkoa. Ja siis onneksi - olisi varmaan tullutkin liian harva :) 

* * * *

Hamahelmistä syntyy sitten jotain muuta.....

Terveisin taas!

Lezzie

12 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen ihastuttava kranssi. Siinä on hurmaavaa keveyttä.

  VastaaPoista
 2. Tuo kranssi on todella ihana; siitä ihan lähtee mielikuvitus liikkeelle, mitä kaikkea voisikaan ideasta kehitellä.
  Täytyy nyt vain muistaa tuo paperinaru.

  VastaaPoista
 3. Kranssi on todella kaunis! Kiitos, että kerroit renkaasta sen sisällä, sillä jo pitkään olen tätä suunnitellut, mutta en sitten keksinyt, miten se pysyy muodossaan... Eilen juuri askartelukaupassa seisoin paperinarujen edessä ja ajattelin, että mitä ihmettä näistä pitikään kokeilla... :)

  VastaaPoista
 4. Kylläpä onkin kaunis kranssi!

  VastaaPoista
 5. Yksinkertainen ja tyylikäs :)

  VastaaPoista
 6. Yhdyn edelliseen lukijaan; yksinkertainen ja todella kaunis!

  VastaaPoista
 7. Upea kranssi! Toiset ne osaa ja keksii :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis kranssi, tahtoo tehdä itsekin moisen.

  VastaaPoista
 9. Vau, juuri pyörittelin yks päiväpaperinaruani ja ihmettelin...mitähän tuostakin tekisin? Nyt tiedän KRANSSIN:) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 10. Heippa! Ihana kranssi. Jollakin havalla niin herkkä. Minäkin oon kokeillut hamahelmiä, voisin kuvitella, että vähän samaan mitä sinäkin teet. Mun kokeilun löydät mun blogista. Ihana ilma, nyt tietokone kiinni ja alan oikeesti puuhata! Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 11. Kylläpäs on upea tuo kranssi. Todella kaunis :)

  VastaaPoista