torstai 3. maaliskuuta 2011

Askarointia

Olen ahkeroinut valokuvien kimpussa viimeisen viikon. Yritän saada koti- ja mökkialbumin aina näin kevään korvalla ajan tasalle, eli kuvat teksteineen järjestykseen.


Meillä kotialbumi on jo kahdeksas järjestyksessään ja yhteen menee aina 300 kuvaa. Olen onnistunut tähän saakka löytämään kutakuinkin samanlaisia albumeita. Hiukas työläs tuo kuvien laitossa on. Kuvat täytyy laittaa pienillä liimalapuilla tai  kaksipuoleisella teipillä kiinni. Liima ei ole oikein hyvä tuohon tarkoitukseen.

Urakka on tällä kertaa kohta ohi. Olihan niitä taas kertynyt aika lailla vaikka en läheskään kaikista paperikuvia teetä.


Edelleen touhuan edellisten postausten käsitöitä, siis kaksipäinen koukku käytössä. Olen saanut aikaiseksi kaksi lakkia Novita Puro langasta. Toisena lankana olen käyttänyt mustia jämälankoja. Onneksi niillekin löytyi nyt käyttöä.

Edesmenneen anoppini viisas sanonta "Kyllä aika tavaran kaupittoo" piti taas paikkansa. Noista mustista en kuvitellut koskaan mitään hyödyllistä saavani aikaiseksi. Kyllä vanha kansa oli viisasta väkeä.

Postaukset ovat jääneet talven pakkasilla hyvin vähälle. Yritän piristyä :)

Hei taas!

12 kommenttia:

 1. Tuo ihana sanonta pitää ihan laittaa muistiin!
  Oikeat vanhanajan valokuva-albumit ovat kyllä aina arvossaan. Oikeastaanhan ne ovat historiateoksia.

  VastaaPoista
 2. Oletkin ollut ahkera valokuvien kanssa. Meillä ne lojuu tuolla kaapissa, kupuksen vauvakuvatkin vielä laittamatta albumiin (ja vauva on nyt 9vee).. Onneksi on digiaika, eikä meillä juuri kuvia teetetä enää paperisiksi;)
  Kauniita pipoja olet tehnyt! Tuo koukkuaminen kiehtoisi, mutta aika ei taida riittää kaikkeen kivaan:) Mutta ehkä jossain vaiheessa kokeilen.
  Hyvä sanonta tuo anoppisi sanonta, pitää pitää mielessä:)
  Mukavaa perjantaita sinulle!

  VastaaPoista
 3. Oletpa ahkera ja tehokas valokuvien kanssa!

  Meillä kuvat ovat sekasin cd-levyillä. Ainoastaan hääkuvat ovat kauniisti albumissa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin, sinullakin on ihana blogi. Ollaan varmaan samanikäisiä ja samnhenkisiä ihmisiä. Hauska tutustua! Liityin lukijaksi!

  VastaaPoista
 5. Vaikka onkin digiaika, niin kyllä minäkin niitä parhaita otoksia aina välillä teetän. Niitä on ihan hauska katsella sitten albumista. Ja kerran kävi niinkin, että kun kone hajosi kaikki kuvat menivät siinä samalla, ei jäänyt mitään niistä jäljelle. Paperikuvat on kuitenkin aina paperikuvia :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Mukavaa kun tulit lukijakseni!
  Tuttua puuhaa sinulla, ifolorin tilausta tässä taas puuhailen. On se kovaa puuhaa. Nyt olen aika paljon jäljessä tässä digiajassa, albumissa on kuvat keväältä 2009. Urakka!

  VastaaPoista
 7. Hyvä laittaa ajoissa kuvat järjestykseen, siten on helpompaa kauniita kuvia katsella, kun etsiä niitä kaapin perukoilta.
  Hyvää mieltä päivääsi samoinkuin myöskin suloiselle Fiia typykälle.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista. Ajattelin tulevani ekaa kertaa tänne mutta olenhan mä täällä käynyt ennenkin. Ne vanhat ns. valokuvat, siis Visiittikortit, muistui mieleen ku omat vastaavat tuli kellarista esiin toissa viikolla. Niillä on komea albumi, tosin kanne on rikkinäiset. Mistä lie tulleet ja mitä lie niille teen.

  VastaaPoista
 9. Hienot myssyt! Tuo on ihan totta, mitä anoppisi sanoi, paitsi että se ei välttämättä päde nykyajan kertakäyttökrääsään. Mutta sanonta onkin ajalta ennen kertakäyttökulttuuria...
  Minä hermostuin nyt lopulta paperikuviin, en ole muutenkaan niitä edes teettänyt yli viiteen vuoteen, ja nyt pyysin etteivät ystävänikään niitä enää teetä minulle turhaan - kun viimeisen kymmenen vuoden ajalta kuvat on edelleen laatikoissa odottamassa albumiin laittoa, ja toisaalta albumit vievät niin tuhottomasti tilaa :-S Eikä niitä edes ikipäivänä tule katsottua!

  VastaaPoista
 10. Saila; Meillä nuo kuva-albumit toimivat lähinnä päiväkirjana perheemme elämästä. Laitan sinne myös lehtileikkeet lähipiirissä tapahtuneista syntymistä, kuolemista ym tapauksista.

  Minullakin oli aluksi kuvat laatikoissa monta vuotta mutta sitten innostuin järjestämään ne ja ostin albumeita.

  Kuvien järjestämisessä oikeisiin vuosiin auttoi lasten yllä olevat tekemäni vaatteet kun niistä paremmin muistin mitä milloinkin olin tehnyt. Kova homma aluksi...

  VastaaPoista
 11. Ihanat myssyt. Kohtahan niitä saa taas pitää!!!Liityin lukijaksi kun sivut olivat niin kivat. Koirulille tarveisiä!!

  VastaaPoista
 12. Kauniit on myssyt ja ison työn olet tehnyt valokuvien kanssa. Kyllä parhaita kuvia kannattaa edelleen teettää paperille, koska sähköisessä muodossa olevat kuvat voivat kovalevyrikkojen jne. mukana hävitä yhdessä silmänräpäyksessä, eikä CD/DVD -levyille poltetutkaan ole kovin pitkäikäisiä, valitettavasti.

  Minullakin on blogin päivittely valitettavasti ollut aika vähäistä, mutta jospa me kevään myötä saataisi vauhtia tähän puuhaan! :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista