torstai 10. maaliskuuta 2011

Enkelin siipi?

Haluaisin teiltä tunnistusapua allaolevaan kukkaan.


Tuon viherkasvin olen juurruttanut lapsuuskotini kukan pistokkaasta joskus kolmekymmentä vuotta sitten. Kotona kukkaa sanottiin Enkelin siiveksi. Tetääkseni tuo ei ole kuitenkaan se. Kasvutapa on riippuva joten se on pylvään päässä meillä ja samoin oli kotonanikin.


Lehden pinnalla on ohuen ohuet karvat tai piikit joten kukkaa ei tarvinnut eikä varmaankaan saanut suihkuttaa ollenkaan ja silti sen lehdet olivat aina ihanan kiiltävät.

Luulisin tuon olevan begonian sukuinen mutta kukan nimeä en ole löytänyt netistä enkä mistään muualtakaan.

Jos joku siis tunnistaa tuon niin olisin kiitollinen tiedosta.

Kuulumisiin!

11 kommenttia:

 1. Kyllä se vaan Enkelinsiiveltä näyttää..

  VastaaPoista
 2. Mä oon oppinu kans toisenlaisen kukan olevan enkelin siipi- mutta pitääpäs oikeen googlettaa :) Kaunis tuo kukka siltikin on :)

  VastaaPoista
 3. En tunne kovin hyvin huonekasveja, mutta blogisi otsikko pysäytti minut. :-O
  Enkeli-ilmestyksistä on kirjoiteltu netissä ja jo pari vuotta sitten sain tekstiviestin henkilöltä, joka ei muuten yhteyttä pidä.
  Oli sellainen ketjuviesti, jota oli levitetty ympäri Suomea.
  Arkienkeleitä kylläkin liikkuu täälläpäin Suomea....

  VastaaPoista
 4. Näyttää aika paljon enkelinsiiveltä, mutta on tosiaan eri kuitenkin. Valitettavasti en tiedä mikä kukkasi on. Toivottavasti joku muu tietäisi. Aivan ihana tuollaiset todella vanhaa perua olevat kasvit, säilyvät sukupolvelta toiselle.

  VastaaPoista
 5. Kovin on Enkelinsiiven näköä mutta joitakin eroja löytyy...mielenkiinnolla jään seuraamaan =)

  VastaaPoista
 6. En miekään tiedä.Enkelin siivessä on sellaisia vaaleita pilkkuja,joita tuossa ei ole. Kiinnostaa minuakin.Hmm..

  VastaaPoista
 7. Katsoin kukkakirjasta: begonia eli vinolehti, kuuluu mm. enkelinsiipi ja annansilmä ovat tunnetuimmat. Niitä on montaa eri lajia juurakottamia ja juurakollisia.
  Kuvassa oleva voisi olla esi,. B.boweri, kun sillä on pienet sydämen muotoiset lehdet, laidoiltaan miltei mustat, ruusunpunaiset kukat ovat aivan pienet. Onko se kukkinut?
  Että begonioiden sukuu kuuluu monia eri lajikkeita.

  VastaaPoista
 8. Eija; Koskaan ei tuohon ole eikä äitinikään kasviin ilmestynyt kukkia. Nuo lehdet, suurimmat, ovat kooltaan noin 23x12 cm eli aika suuret, ja lehden pinta on ohuen karvoituksen peittämä.

  En ole missään muualla tavannut tuollaista enkä tiedä mistä edesmennyt äitini aikoinaan sen sai.

  VastaaPoista
 9. Lehti kyllä näyttää enkelinsiiveltä.
  Mahtavaa, jotta olet saanut pidettyä vanhan kasvin noin kukkeana.
  Tuo vanha sana on kyllä vähän hassu ilmaus, mutta tarkoitan sillä sitä, jotta pistokas on lähtenyt äitisi vanhasta kasvista.
  Kaunista päivää!

  VastaaPoista
 10. Eipä taida olla enkelinsiipi. Enkelinsiivessä on pilkulliset lehdet ja se kukkii suht helposti. Begonian sukua varmaan on tämä kasvi, kaunis lehdiltään ja lehden muoto sama kuin enkelinsiivellä. En tunnista.

  VastaaPoista
 11. Pidän arvokkaana info annat oman artikkeleita. Aion kirjanmerkki blogiisi ja tarkista uudestaan ​​täällä säännöllisesti. Olen aivan varma aion oppia paljon uusia juttuja täällä! Onnea seuraavalle!

  VastaaPoista