tiistai 16. marraskuuta 2010

Arabiaa

Tällä hetkellä mielenkiintoiset tekemiseni liittyvät joulun valmisteluihin, lähinnä joululahjoihin. Mutta, mutta... Eihän niitä sovi esitellä, koska lahjojen saajatkin piipahtelevat täällä.

Siispä vaihteeksi asiaa astioista. Meille on kerääntynyt vuosien saatossa erinäinen määrä Arabian astioita. Otin nyt hommakseni kuvata niistä muutamia.

Ensimmäiseksi kysäisen jos joku tietäisi tuon allaolevan astiaston nimeä. Se on mielestäni kaunis ja tullut talouteen ystävältä kirppariostoksena jokunen vuosi sitten. Samaiselta tuttavalta tuli alempana oleva Aslak-astiasto. Kumpikaan ei ole aivan täydellinen astiasto vaan joitakin osia lautasten lisäksi.Alempana yksi pieni astia jonka nimeä en myöskään tiedä, mutta Arabia-leiman se on saanut pohjaansa.


Varsinaisesti arkikäytössä meillä on valkoiset Teema-lautaset, tyttäriemme lahjaksi hankkimat. Niihin on helppo yhdistellä vaikka minkälaisia astioita. Lapsuuden kodissamme oli samoja lautasia keltaisina ja nimi oli silloin muistaakseni Kilta.


Varsinainen juhla-astiasto on häälahjarahoilla aikoinaan hankittu mustaraitainen Faenza. Sen käyttö tahtoo ajoittua vain joulun aikaan.

Sinänsä aika hassua että astiasto on kaapissa koko vuoden odottamassa uutta joulua. Meillä kun ei ole suuria juhlia lähiaikoina ollut eikä noita tule muuten esille otettua.

Keräilykohteina minulla on Arabian vanhempaa tuotantoa, mutta niistä postaan sitten joku päivä erikseen.

* * * *

Kohtahan ollaan jo adventissa. Silloin laitan jouluvalot kaikille ikkunoille. Nopeastihan tämä syksy on mennyt.

Hyvät viikon jatkot teille kaikille!

17 kommenttia:

 1. Kauniita astioita.

  Kyseisen astiaston nimi on Hertta.

  Muuten krookila.fi on aika hyvä sivusto,josta löytää monien astioiden nimet.Siellä on niin paljon astioita myynnissä.

  Mukavaa jouupuuhastelua sinne.

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos JaanaElina! Täytyy katsoa....

  VastaaPoista
 3. Ihanat astiastot. Laitan tähän JaanaElinann lähettämän osoitteen lisäksi toisenkin nettiosoitteen, josta ainakin itse olen löytänyt nimiä astioilleni, niin lasi- kuin posliini-sellaisille. Sieltä näkee myös päivän hinnat.

  http://www.laatutavara.com/

  VastaaPoista
 4. Aaahh! ihana postaus, olen ihan höpönä astioihin (vaikken itse kerää mitään erityistä, katson kaikki astiat kirppareilla). Hollannissa on astiataivaat kirppareilla.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Markka! Täytyy käydä vilkaisemassa nyt. Olen aikaisemmin siellä käynyt mutta silloin en löytänyt tuota kysymääni mallia.

  Natjale; Minäkin tykkään keräillä kaikkia vanhoja Arabia-astioita. Myös ruotsalaiset Gefle- ja Rörstrand -astiat ovat mielestäni kauniita.

  VastaaPoista
 6. Arabianmuseo olisi sinulle varmaankin ihana retkikohde pääkaapuntissa.
  Toiveikasta torstaita!

  VastaaPoista
 7. Tarina; Täytyy laittaa "korvan taa" :)

  VastaaPoista
 8. Mustavalkoinen piirroskuva kulhosi on Arabian Emilia-sarjaa. Kallista!! Ja niin ihanaa!
  Kiitos linkityksestäsi blogiini:)

  VastaaPoista
 9. Kauniita astioita!!:)
  Niinpä, syksy on mennyt hurrrjaa vauhtia!:)
  Kiitos viestistäsi blogissani:)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne tonttujen salaiseen joulupuuhasteluun;)

  VastaaPoista
 10. Leena; Kiitos tiedoista. En ole tavannut tuota sarjaa missään muualla. Sain sen ystävältä jokin aika sitten. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Emilia on aika harvinainen sarja ja keräilijöitä on jonkun verran, joten astiat ei jää yleensä homehtumaan mihinkään. Tässä muuten linkki, jonka mukaan tuo kulhosi on myyty 85e hintaan:)

  http://www.astiataivas.fi/tuotteet.html?id=49/2464

  Itse harrastelen jonkin verran Arabiaa. En varsinaisesti keräile, mutta ihailen ja tutkailen.

  VastaaPoista
 12. Kiitos linkistä. En olisi uskonut kuitenkaan että NOIN korkea hinta. Ihmeellistä ... :)

  VastaaPoista
 13. Kauniita astioita. Astioita on ihana keräillä ja käyttää eri vuodenaikoina, jännästi astiastollekkin syntyy perinne :)

  VastaaPoista
 14. Syksy on mennyt nopeasti, ja nyt on ihan talvi! Tuossa jo selvisikin aiemmin se mitä minäkin tulin kommentoimaan: kolmanneksi ylin mustavalkoinen astia missä on "tyyppejä", on Emiliaa. Se on todella hinnakasta, kohdelkaa hyvin ;-) Se oli kovissa hinnoissa jo 90-luvun alussa kun minä kiinnostuin sarjasta koska toinen nimeni on Emilia. Mutta en alkanut sitten sitä keräilemään.
  Vanhat sarjat kiinnostavat, minulla on muutama eriparinen lautanen saaren vanhasta talosta enkä yhtään tiedä mitä nimeä ne kantavat. Arabian museossakaan kun ei ole kaikkia sarjoja esillä.

  VastaaPoista
 15. Kiva postaus! Tykkään myös niistä ensimmäisistä astioista ja ihailen Raija Uosikkisen Emilia-kuvituksia. Jouluastiastosi on tuttuakin tutumpi. Meillä kotona oli sitä runsain määrin ja sitä käytettiin sekä arjessa että juhlassa. Joulupöytään se katettiin aina kaikkine kulhoineen. Oikein tuli mieleen, miten ihana siihen pöytään ja kattaukseen oli aina mennä.

  VastaaPoista
 16. Minäkin tunnistin sieltä Emilian, jota meillä oli kotona teekuppina. Minnekähän nekin on joutuneet, harmi.

  VastaaPoista
 17. Oih, ihania astioita. Itse olen myös Emilia fani ja niitä jopa keräilen (jos kukkaro sallii, yleensä ei salli). Blogissani pohdin myös tätä ihmisen keräilyhulluutta, on se vaan niin hauskaa ja hupaisaa.

  VastaaPoista