maanantai 9. elokuuta 2010

Säilöntää ja vähän siivousta

Meillä kasvihuone tuottaa tälläerää pitkää kurkkua vähän yli tuoreena käytettävän oman tarpeen. Kokeilin tänään tehdä kurkkusäilytteellä muutaman purkillisen etikkaista herkkua. Ohjeen mukaan vasta kuukauden päästä tuote on valmista eli maisteltavissa.


Tänään olen pienissä erissä tehnyt ulkovarastojen siivousta. Portinalusta oli käsittelyssä eilen ja edelleen vähän kesken. On ollut kuitenkin aika hiostava sää tuollaiseen puuhaan. Edennyt se on kuitenkin hiljakseen. Portinalustan perältä löysin vanhan maitokelkan. Sillä on ennen muinoin maidot talviaikaan kuskattu tien varteen. Isäntä arveli tuon kapistuksen iäksi noin 50 vuotta.


Täällä taivas on taas niin tummanpuhuva että mahtaakohan tietää ukkosta. Meidän seudulla on ollut harvinainen tuuri ukkosten suhteen kun suoranaisesti päälle ei ole tullut kuin pari kertaa koko kesän aikana.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kurkut ovat kyllä hyviä säilöttynä.Pitääkin itse käydä kaupan puutarhassa ja laittaa kurkkusalaattia säilöön.

  Hieno maitokelkka.En olekaan kelkkamallisena aiemmin nähnyt.
  Mihinkä meinasit sen laittaa.

  Täällä ukkonen jytisee jatkuvasti.Sähköt ollut poikki moneen otteeseen,pisimmillään kellon ympäri,onneksi ei sen pitempään.Alkoi jo pakkanen huolestuttaa.
  Mökillä vene oli lentänyt myrskyllä pitkälle rantaan nurinpäin,onneksi ei hajonnut.
  Tänään pariin otteeseen jytisi ja salamoi,ja vettä tuli kaatamalla.Katsoin ikkunasta kun ränni ei kerennyt vetää niin vesi tuli yli,tuollaista harvoin näkee.

  Hyvää alkanutta viikkoa myös sinne teille.

  VastaaPoista
 2. JaanaElina: Ehkä ensi kesänä kukka-astioiden alustaksi.. Muuta käyttöä en nyt vielä ole keksinyt.

  VastaaPoista
 3. Teitkö avomaan kurkusta vai "tavallisesta" säilykkeet? Täällä en ole avomaankurkkuun jostain syystä koskaan törmännyt, mutta toisaalta olen säilykkeiden teossa peukalo keskellä kämmentä niin en ole sitä oikeastaan etsinytkään.
  Tiistai-iloa!

  VastaaPoista
 4. Heljä: Tein nämä pitkästä eli kasvihuonekurkusta. Ohjeen mukaan olisi pitänyt käyttää avomaankurkkua. Periaatteessa sama se minkä muotoinen kurkku on kun se viipaloidaan tai pilkotaan säilöntään. Maku on kutakuinkin sama kummassakin.

  VastaaPoista
 5. Moi,liihottelin tänne tuolta Jokivarren Meeretan blogista,kiva blogi,jonne tulen uudemman kerran kattelee! Tervetuloa myös minun blogissani käymään.:)

  VastaaPoista
 6. Herkun näköisiä kurkkuja.

  Tänään yritin umpioida omenanlohkoja. Netistä hain ohjeen. Neljä purkkia laitoin ja vain yksi umpioitui, jotain siis meni vikaan.
  On ollut niin kuivaa, että omenat putoilevat jo raakoina maahan. Säälittää viedä kompostiin ja pakastinkin on jo täynnä.

  Tuo maitokelkka on hieno. :)

  VastaaPoista