torstai 10. toukokuuta 2018

Alkukesän aromit

No nyt se kauan odotettu kesä on täällä. Voi tätä ihanuutta! Naapurin pelloilta kuuluu keväistä pörinää.Tuvan toisen sivun ikkunoista näkyy alkukesän "aromivaunu". Pellot tarvitsevat ravinteita ja tuoksut ovat sen mukaisia.


Nykyään tosin liete ei onneksi jää pelloilla pinnalle vaan tekniikan kehityttyä se upotetaan saman tien peltoon. Vähän tietysti hajuhaittaa jää mutta sehän kuuluu tähän vuodenaikaan ja näin maaseudun idylliin.


* * * * *

Kävimme alkuviikosta isännän kanssa laittamassa mökin kesäterään. Laiturin laitto on aina oma operaationsa. Meillä on kahluuhousut kummallakin niin ei tarvitse palella kylmissä vesissä.Kun laituri oli asettunut paikoilleen pääsi huollosta haettu vene kotirantaan telille.

Yksi päivä meni siivotessa mökin sisätiloja. Nyt on raikasta aloittaa kesän vietto.


* * * * *

Kotona kasvihuoneessa mielenkiinto on varsinkin tomaateissa. Sungold aikaisena lajikkeena ehti ensimmäisenä kehitellä kukkanuppuja.


Kurkut ja kesäkurpitsat kuljetan vielä öiksi sisätiloihin. Kokeilin aiemmin ja melkein menetin yhden levyllisen kurkkuja mutta onneksi sain virkoamaan ahkeralla sumutuksella.

7 kommenttia:

 1. Toukokuu on niin upeaa aikaa, rakastan tätä aina koko sydämeni pohjasta! Nyt on vielä aivan täydellisenä kirsikkana kakun päällä tämä viikon verran kestänyt upea sää, joka saa suorastaan haluamaan asua pihalla :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri mietin samaa että toukokuu on oikeastaan paras kuukausi kun kesä on vasta edessä ja ilmat nyt näin mahtavan hienot.

   Poista
 2. Näistä kuvista voi aistia kevään. Kyllä nyt voidaan nauttia keväästä, varsinkin kun on niin upeat säät. Aurinkoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! On kyllä ihanaa aikaa ja säät mitä parhaat.

   Poista
 3. Nyt on niin ihanaa aikaa! :) Jos tänä kesänä saatais nauttia tämmösistä keleistä pidempäänkin, toivotaan!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.