sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Kyntteliltä kevättä

Tuo vanhan kansan sanonta tuntuu kyllä kaukaiselta ajatukselta.

Nyt kun pakkanen paukuttelee nurkissa ei kylvöillä ole vielä kiirettä eikä pahemmin vielä innostustakaan. Orvokkeja, keijunmekkoa ja tähtisilmää (sääkukkaa) on sentään jo kylvetty ja pintaankin nousseet.  Muut saavat vielä odottaa.

Tämä aika vuodesta onkin sopivan joutilasta pieniin kunnostusprojekteihin.

Vintillä vuosikausia majaa pitäneet kolme vanhaa rahia ovat odottaneet pääsyä päivän valoon. Kunto on nuhraantunut kaikissa ja sisuksetkin muljahdelleet vähän vinksalleen.

Otin ensimmäisen käsittelyyn ja pohjan vetoketjun kautta pääsinkin käsiksi sisäpuolelle. Sisus olikin fiksusti laitettu paloina ristiin rastiin joten ei tarvinnut kuin ottaa osaa ulos ja sijoitella takaisin oikeaan asentoon. Olin kuvitellut tuon täytteen kokonaiseksi palaksi.


Harmaasta trikookuteesta kyhäsin ensimmäiselle päällyksen. Yritystä oli monenlaista mutta lopuksi sekatekniikalla pääsin jokseenkin tyydyttävään lopputulokseen.

Virkkasin aluksi pienen ympyrän ja siitä pyöröpuikoille kerättynä ja neulomalla päällysosan. Kun pyöröt eivät enää riittäneet niin siirryin taas virkkaukseen ja sillä toteutin nuo sivuosuudet. Kude loppui viittä vaille valmista. Vanhoista varastoista löytyi tummaa nauhalankaa ja sillä sain päätökseen tuon viritelmän. Pelkkä huppu tuo on mutta pysyy hyvin paikallaan kun vanha päällys (halkaistu nahka) alla antaa pitoa.


* * * * *

Pelargoniat ovat päässeet talvisäilöstä kuistille. Lämpötila on vähän huoneilmaa viileämpi ja valoa tulee neljästä ikkunasta.


Yksi valkoinen pelargoni onneksi säilyi hengissä ja siitä yritän tulevana suvena saada pistokkaita uusiksi kasveiksi. Muut talvetetut ovat vaaleapunaisia ja perus tummanpunaisia.

7 kommenttia:

 1. Huikeita projekteja sinulla - minulla ei kärsivällisyys riittäisi mitenkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mullakin nuo projektit lepäävät välillä ja jatkuvat taas kun ideaa syntyy. Teen monesti niin että purkaan aikaansaannokseni ja yritän jotenkin muuten jos toteutus ei miellytä.

   Poista
 2. Mukavaa puuhastelua. :) Vielä pitää vähän malttaa, kasvitkin lepää ja kerää voimia, mutta sittenhän se kevät tuleekin taas kohisten.

  VastaaPoista
 3. Vastavierailulla. Pienen googlauksen jälkeen löysin blogisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaksi google-tiliä niin satuin olemaan siinä toisessa kirjautuneena. Hyvä kun löysit :)

   Poista
 4. Ai niin noi pelaguut. Olipa hyvä, että muistutit.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.