lauantai 6. tammikuuta 2018

Valohoitoa

Tästä se taas alkaa. Laitoin jo jouluviikolla parit siemenet itämään. Toiveissa on saada orvokin ja tähtisilmän taimia ensi kesäksi.

Viime kesänä orvokit kukkivat kauniina ihan syksyyn. Tähtisilmät venyivät pituutta liikaa. Nyt olisikin ajatuksena latvoa ne kahteen kertaan ja saada haaroittumaan enemmän. Tietysti se myöhästyttää kukintaa mutta aion kuitenkin kokeilla.Laitoin muratinkin mukaan saamaan osakseen samaa valohoitoa. En useinkaan onnistu muratin hoidossa, en tiedä miksi. Luulisi sen olevaan helppohoitoinen.


Ullakolla kesäkamarissa vanha käytöstä poistettu pakastin antaa suojaa näille ensi kylvöille ja pitää arvokkaan valon pienemmässä tilassa. Onneksi leuto talvi on pitänyt kamarin lämpötilan sopivana kesäkukkien talvetukselle ja näille kylvöille. Vielä ei ole tarvinnut lisälämpöön turvautua.

7 kommenttia:

 1. Upean ahkeraa ja kaukonäköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesän orvokkikasvatuksen innoittamana ajattelin vielä vähän aikaistaa. Jos vaikka tulisivat kukkaan jo samaan aikaan kuin kaupassa myytävät. Tähtisilmätkin vaativat niin kovin pitkän kasvatusajan ja vielä jos kaksi kertaa latvoo niin vielä pitemmän.

   Poista
 2. Oih, taas alkaa uusi kasvukausi. :) Toivotaan, että kesästä tulee tällä kertaa lämmin. Ja voin samastua tähän murattien hankaluuteen. Mulla on monta ollut, mutta ne tarttee aika paljon valoa viihtyäkseen. Ja kerran vielä kotona asuessani yhden uuden muratin mukana tuli joku sienitauti, joka levisi kaikkiin muratteihin, mitä äidillä ja mulla oli, ja ne kaikki kuoli. Silloin vähän harmitti, kun niitä oli paljon ja osa oli jo aika suuria. Mutta sehän on osa viehätystä kasvien kanssa. Kaikkea ei voi hallita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon murattien mysteereihin en ole perehtynyt. Varmaan nyt pitäisi että saisi tuon elämään kevääseen.

   Poista
 3. Hienoa kun olet valmistautunut jo tulevaan kasvukauteen. Minulla on kaikki ajatukset ja suunnitelmat vielä muhimassa. Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista