maanantai 28. elokuuta 2017

Vasta salaattitarpeita

Voi tätä kesän loppumista. Tomaatit odottelevat edelleen kypsymisen punaa kylkiinsä. Vasta ihan salaattitarpeiksi on saatu pöytään. Kohta nuo on vaan kerättävä sisätiloihin.


Outdoor girl on hyvä perustomaatti ja miedompi ja makeampi kuin esimerkiksi Moneymaker.


Roma-luumutomaatista ei olla saatu vielä maistiaisia ollenkaan. Viime syksynäkin se ehti kypsyttämäänn satonsa vasta viimeisenä.


Cherry Yellow Pear ei ole oikein satoisaksi osoittautunut ollenkaan vaikka on saanut kyllä lannoitettakin riittävästi. Maku on kyllä miellyttävän pehmeä eikä yhtään kirpakka.


* * * * *

Nämä karvapallerot viettävät meillä nyt viikon verran kun isäntäväki valmistelee muuttoa. Parempi niiden onkin olla siitä hässäkästä poissa. Uudessa kodissa onkin sitten oma aidattu piha jossa juoksennella.
Kävimme mökillä kastelemassa kukkia mutta emme jääneet venetsialaisia viettämään kun sääkin oli mitä oli, turhan kolea ja sateinen. Uuden terassin öljyäminen saa jäädä ensi kesälle. Kävin pikaisesti katsastamassa sienitilannetta. Ei niissä maisemissa satoa ole ainakaan vielä näkyvissä. Puolukkaa ehkä saadaan omalta tontilta.


Kotimaisemissa peltoaukean toisella puolella naapuri purkaa vanhaa tupaa uuden vierestä. Otin kuvan tänne blogiin ihan muistoksi kun vuosiluvut eri tapahtumista tahtoo unohtua aikaa myöten


Tänään on aurinko lämmittänyt jonkin verran. Jospa saataisiin vielä kesäisiä päiviä kuitenkin.

7 kommenttia:

 1. Ihanan muotoisia tomaatteja! Meillä kasvoi vain kahta eri kirsikkatomaattia, ja juuri ajattelin luovuttavani kasvihuoneen kanssa ja kerääväni tomaatit sisään kypsymään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat ajatukset täälläkin. Ulkona seinustalla on kyllä enää turha yrittää punaiseksi. Kunhan tässä koirat pääsevät omaan kotiin niin taidan aloitella urakoinnin ulkona olevien poimimiseksi. Kasvihuoneessa olevat voivat vielä odottaa...

   Poista
 2. Aika huonosti tomaatit kypsyvät kasvarissakin. Parina yönä olen laittanut lämmön päälle ja siitä tuntuu olevan hiukan apua kypsymisessä. Yöt ovat olleet jo aika kylmiä. Alimmillaan +3 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöpatterista voisi olla tosiaan hyötyä. Pyrin kyllä mahdollisimman vähillä kustannuksilla kasvattaa mutta ehkä se patteri nyt on tarpeen.

   Poista
 3. Meillä oli pakkasta. Toissa aamuna oli auton ikkunat jäässä. Laitettiin kasvariin kaasupoltin lämmikkeeksi ja neljässä asteessa oli huoneen pitänyt. Tomaatteja on kunhan vain kypsyisivät. Muutaman aurinkoisen päivän vielä tarvitsisivat.
  Kuinka monta lajiketta sinulla onkaan kasvamassa? Vaikuttaa, että olet oikein paremman luokan tomaattitarhuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kuin viisi lajiketta: Outdoor Girl, Moneymaker, Roma, Cherry yellow Pear ja Sungold. Tuo viimeksi mainittu on kokeilu omista siemenistä ja muutama lähti itämään ja kasvamaan.

   Poista
 4. Kiitos tomaattivinkeistä, tuo Cherry Yellow Pear kiinnostaa. En nimittäin ole koskaan kasvattanut keltaisia tomaatteja, jospa ensi kesänä. Hoitokoiria meilläkin aina silloin tällöin juoksentelee. Karvaturrit ovat kivoja, varsinkin kun ne sitten välillä lähtevät omaan kotiinsa :).

  VastaaPoista