sunnuntai 13. elokuuta 2017

Puuhakasta elokuuta

Tässä taannoin heinäkuulla työn alle saatettiin pihanpuoleinen ikkunanalus jonne ilta-aurinko sopivasti paistelee silloin kun paistelee. Paikalla oli kivetys ja ikävästi ikääntyneet kovapuukalusteet.

Nyt paikka on saatettu kuntoon. Isäntä naputteli siihen hyvän kokoisen terassin johon hankittiin jokasään kalusteiksi polyrottinkiset kulmasohva pehmusteilla ja pöytä sekä pehmustelaatikko.


Siinä on otettu nyt lokoisia päivälepoja sään niin salliessa. Alla vielä kuva tilasta ennen paikan kohennusta.

Paikka ennen ...




* * * * *

Kotona kermankeltainen krassi makasiinin seinustalla on päässyt viimein kunnon kukoistukseen. Samassa sinkkiastiassa tilaa jakaa kelloköynnös. Kohta sekin puhkeaa kukkaan. Nuppuja on jo näkyvissä.


Mökillä kelloköynnös ehti ensin. Ihmeen isoja nuo kukinnot ovatkin. Tämä on ihan uusi tuttavuus ja innostuin kokeilemaan fb-hehkutuksen innoittamana. Siellä puutarharyhmäläiset ihastelivat tuon kasvuvauhtia ja kukinnon kauneutta.


Kurkkuja olen säilönyt Chinese Slangenista sitä mukaa kun on säilöttävää syntynyt. Säilöntä tuolle paksukuorisuutensa vuoksi sopiikin hyvin ja olen sen vielä höylännyt tuolla kelta-oranssihärpäkkeellä ohuiksi siivuiksi.

  Ensimmäiset tomaatit kasvihuoneessa alkavat hiljakseen vaihtamaan väriä. Cherry Yellow Pear on saanut maistelukuntoon ensimmäiset keltaiset herkut. Kyllä niitä on jo odotettukin.

Puutarhan satoa odotellessa mustikka metsässä on kypsynyt poimittavaksi ja sitä onkin haettu jo muutama sangollinen. Sieniä ei ole vielä säilöttäväksi löytynyt ollenkaan. Toivottavasti rouskuja edes saadaan että talvi sienisalaateissa pysytään.

9 kommenttia:

 1. Todella tyylikäs tuo uusi terassinne! Oletko ollut tyytyväinen kalusteisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen ollut erittäin tyytyväinen. Patjat nostetaan sisälle ja selustan tyynyt laitetaan laatikkoon. Erittäin kevyet ja muhkeat on patjatkin.

   Poista
 2. Kaunis uusi terassi teillä! (: Kelpaa siinä syysiltoja istuskella. Onpa vekkuleita tomaatteja. Kelloköynnöskin näyttää tosi nätiltä tuota seinää vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Ihana siinä on istuskella kunhan leppoisia iltoja saataisiin.

   Poista
 3. Upea terassi ja tuo krassi on huikea. meillä krassi on nyt vasta aloittanut kukkimisen, toivottavasti yöpakkasia ei tule vielä pitkään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tänä kesänä laittanut lannoitteeksi Biolanin kanankakka+merilevärakeita. Ne tuntuvat kyllä antavan puhtia kasvuun ja kukintaan. Itsekin hämmästyin tuota kukkapaljoutta kun ensin aloitti kukinnan niin vaatimattomasti.

   Poista
 4. Uusi terassi antaa talolle yllättävän paljon ilmettä ja arvokkuutta. Hieno!
  Nyt vaan nautiskelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme olleet tosi tyytyväisiä tuohon terassiin nyt kun se tuli tehtyä. Siinä on mukava pitää iltapäivän lepotaukoja.

   Poista