tiistai 25. elokuuta 2015

Kohta moussakaa

Kyllä nyt kasvaa kaikki. Tällä hetkellä mielenkiinto on erityisesti munakoison kasvun seurannassa. Ensimmäiset moussaka-ainekset on poimittavissa jo. Näinä päivinä lähtee kokeiluun yksi resepti.

Olen Kreikassa KOSin reissulla saanut todella hyvää moussakaa ja saanut jopa seurata sen valmistuksenkin. Sitä mukaellen yritän kehitellä omani.


Tyttäreltäni saamat gojimarjan siemenet ovat kituliaan alun jälkeen saaneet puhtia kasvuun. Tuskin marjoja ehtii kuitenkaan kehittelemään kun ei vielä kuki, mutta kasvua on kiva seurata.


Roma-tomaatti tekee aikamoisia ryppäitä. Istutuksessa käytetty rakeinen kanankakka ilmeisesti tuota voimaa niille antaa. Vihreitä kaikki vielä mutta eihän noilla kiirettä. Säilömiseen olen aikonut ne käyttää.


Näitä allaolevia Sungoldeja on jo syöty pitkään ja lisää riittää...Ensimmäiset Tigerellat ovat kypsyneet. Maku ei yllä noiden kirsikkatomaattien tasolle mutta kauniita katseltavia raitoineen ovat.


Sweet Aperitif on maukas kirsikkatomaatti ja varmaan ensi kesänäkin kasvatuslistalla mukana. Noita on myös jo syöty jonkin aikaa.


Paprikat tekee valtavia ryppäitä nekin. Laitoin valkosipulia kasvamaan samaan astiaan ja kanankakkarae noillakin lisävoimaa antamassa.


Keväällä Kreetan matkalta poimin muutamia tulisalvian kuivahtaneita kukintoja hotellin istutuksista. Yksi ainut ihanuus iti ja lähti kasvuun. Yritän seurailla josko kehittelisi siemeniä. Olisi kiva saada jatkoa ensi kesän kukintoihin.


Porkkanoita odottelen kasvavaksi edelleen. Meillä kylvö jäi tosi myöhälle alkukesän sateiden vuoksi. Perunat omasta maasta jäivät myös pieniksi. Tuskin kasvavat enää kun varretkin ovat kuolleet täysin. Jotain sentään maisteltaviksi.

8 kommenttia:

 1. Voi, moussakkaa. Tulipa sitä ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Muistan sen KOSin moussakan niin ihanaksi.

   Poista
 2. Komeita munakoisoja. Toivottavasti saat moussakan onnistumaan paremmin kuin minä. Olen yrittänyt tehdä, mutta eihän siitä tule samanlaista herkkua mitä Kreikassa sai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jestas. Yritän nyt ainakin ....

   Poista
 3. Hienoa satoa ja etenkin nuo paprikat ovat muhkeita. Minullakin on kolme kappaletta gojimarjoja, jotka tilasin muutama vuosi sitten Kodin kukat Oy:stä. Yhtään ainutta marjaa en ole niistä vielä saanut. Pitkiä versoja se vain kasvaa hojottaa. Uskon, että tuskin jatkossakaan tulen saamaan satoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapa siinä niin käydä täälläkin.

   Poista
 4. Huh, mitä satoa tiedossa! Säilötkö paprikoita mitenkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yleensä sen pilkkonut pakkaseen ja käyttänyt sieltä. Yhtenä vuonna tein paholaisen hilloa kun kasvussa oli chiliäkin, eli kaikkia kolmea tarvittavaa: tomaattia, paprikaa ja chiliä.

   Poista