torstai 19. maaliskuuta 2015

Valohoitoa

Olenkohan hätäinen? Kevätaurinko saa aikaan kummaa kiihkoa taimiasioissa. Olen kuljetellut paria laatikollista orvokin ja salaatin taimia päiviksi kasvihuoneeseen.


Pieniä ja hentoisia ovat vielä mutta eiköhän ne ajan mittaan vahvistu. Näitä on ihan mukava kokeilla kun muut puutarhatyöt eivät vielä kiirehdi.


Kävimme viime viikon lopulla mökillä tarkistamassa lumi- ja jäätilannetta. Niin siinä kävi että avaimet jäi kotiin ja termoskahvit juotiin rannan grillipenkeillä. Eipä meillä olisi sisätiloihin suurempaa tarvetta ollutkaan kun ei lämmityshommiin ollut tarkoitus pikakäynnillä ruveta. Tulipahan valohoitoa sielulle ja mielelle kun auringossa istuttiin.Vielä ei ole mitään kiirettä mökkikauden aloitukseen. Jäällä oli pilkkijöitä ja jopa yksi autokin nähtiin.


Ihmeen hyvin siemenet säilyttävät itävyytensä. Kokeilin vanhoja 2011 vuoden keijunmekon siemeniä kasvuun ja hyvin lähtivät. Toisessa rasiassa viimekesäiset siementen keruut ovat määrältään jääneet turhankin vähäisiksi.


Tänä kesänä on tarkoitus kokeilla kukkakaalin kasvatusta. Jos jollakulla on hyviä vinkkejä kirvojen torjuntaan niin kiitollisena otan vastaan. Munakoisoa ja tulisalviaa laitoin myös kun viimeinenkin siementilaus saapui. Seemnemaailmalta olen tilaillut siemeniä ennenkin ja saapuvat aivan kohtuuajassa. Tuli sieltä vielä muitakin, mutta myöhemmin kylvettäviä paria lajiketta kurkkua ja salaatteja.


Tänään taas pitkä hölkkälenkki piristi ihanasti. Huomenna olisi tarkoitus siivoilla ja purkittaa muutamia tomaatteja jo vähän isompiin ruukkuihin.

4 kommenttia:

 1. Voi että, kun siellä on jo kasvamassa vaikka mitä!
  Kivat pienet kasvihuoneet sulla onkin kukille, kiva idea muuten.
  Ja paljon on siellä teillä vielä lunta ja jäätä, meillä ei enää oikeestaan yhtään.
  Hyvää kevättä sinne sulle!

  VastaaPoista
 2. Nuo laatikothan ovatkin näppäriä kasvien kuljettamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivasti läpinäkyviä että saavat valoa sivuiltakin.

   Poista