tiistai 10. maaliskuuta 2015

Mopo karkaa

Tässä vaiheessa kevättä yrittää pidätellä itseään että taimikylvöt pysyisivät kohtuumäärissä. Tilasin kuitenkin vielä kahta lajia tomaatteja kun oli muutakin hankittavaa. Tigerella- ja Roma-tomaatteja en ole vielä koskaan kokeillutkaan. Nyt on kasvussa kuutta lajiketta ja se täytyy riittää.

Olen kylvänyt Roma-salaattia purkkeihin. Kokeilen kertakäyttölaseilla pitää kosteutta suotuisampana alkuunpääsylle. Tarkoitus olisi siirtää nuo kasvihuoneeseen heti kun mahdollista, ei ihan vielä.


Pelargoniat ovat aloittamassa kukintaa. Söpö vaaleanpunainen on siemenistä muutama vuosi sitten kasvatettu. Talvetus on onnistunut ainakin tähän asti.


Rosmariini houkutteli kaupan tarjonnassa. En päässyt ohi ostamatta.


Eilen aurinko paisteli niin kirkkaasti ja lämpimästi että tuijat kaipailivat jo suojausta. Samalla puhdistin grilliaitauksen talven roskista ja toin kesäkalusteita suojista odottelemaan uusia lämpöisiä päiviä.


Blogeja selaillessa löytää usein käyttökelpoisia vinkkejä omiinkin tarpeisiin. Kasvien nimilapuista on aina ollut vähän pulaa, nyt ei enää. Kirpparilta parilla eurolla ostettu sälekaihdin pääsi uuteen tehtävään.Viime viikonloppuna osa ajasta kulahti risukurssilla. Sain taidot korin tekoon. Mielenkiintoista puuhaa mutta kovasti käsille ottavaa.

Vuoritusta tekele kaipailee kun tuli vähän harva. Ensimmäiseksi työksi aivan kohtuullinen kuitenkin.


12 kommenttia:

 1. Tigerella tomaatista viime kesältä hyvät kokemukset! Oi kun sun pelargoniat jo pitkällä, minä vasta kellarista hain ja pienisti on niissä uutta kasvua, mutta suurin osa oli kuitenkin hengissä :) Kiva vinkki tuo sälekaihdin nimilaput, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että Tigerellasta pidit. Väri oli mielenkiitoinen ja se perusteella otin kokeiluun. Valitettavasti tuo kaihdinvinkin antanut blogi on unohtunut. Olisin kernaasti noin hyvän idean linkittänyt siihen.

   Poista
 2. Tigerellaa minäkin olen kasvattanut kolmena kesänä, viime kesänä ekan kerran kasvarissa, aiemmin talon seinustalla ja hyvällä menestyksellä.
  Kellaritalvetuksesta selvinneet pelaguuni eivät kyllä ole lähelläkään nuppuvaihetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että Tigerella viihtyy ulkonakin. Aion kokeilla sitä lämpimälle seinustalle. Pelargonioista tuo vaaleanpunainen on aikaista lajiketta. Perinteisessä punaisessa ei ole vielä nuppujakaan.

   Poista
 3. Ihanan korin olet tehnyt. Tuohon kelpaa laitella kesällä kukkasia. Olen myös kuullut ja nähnyt noista sälekaihtimista nimilappuina. Edullisesti tulee iso kasa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljo noita säleitä tulee kunha kaikki ottaa käyttöö. Nyt pilkoin vasta päät ja keskiosat jäi myöhemmälle. Tee niistä varmaan vähän pitempiä että käyvät kasvimaalle.

   Poista
 4. Vietin mukavan illan lukien koko blogisi läpi. Lähekkäin asutaan ja hyvin on harrastukset samoja. Puutarha ja käsityöt. Kasvihuoneesta haaveilen ja taimia kasvatan. Monta säilöntäohjettakin löydin. Moni blogi on parempi kuin kirja. Tavallisesta elämästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogeista minäkin vinkit yleensä löydän. Kasvihuone meillä on ollut mutaman vuoden ja ihanasti kasvit siellä kasvaa kun valoa riittää. Seurailen varsin paljon blogeja mutta harvakseltaan tulee kommentoitua.

   Poista
 5. Eihän tuo 6 tomaattilajiketta kuulosta pahalta. Täällä on mopo karannut paljon pahemmin ja pitemmälle, en jaksa laskea kaikkia purkkeja ja purnukoita. Vielä ovat mahtuneet sisälle, toivottavasti saan kohta siirrettyä osan kasvihuoneeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun niitä jokaista on niin paljon ja kukkia lisäksi. Sovittelua se vaatii että saa kaikille valoa kasvuun.

   Poista
 6. Minulla oli Tigerellaa pari vuotta sitten. Hauskannäköisiä, mutta meillä ainakin sato jäi vähäiseksi muihin lajikkeisiin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää tuo tigerellasta. Viime kesänä sato jäi aika heikoksi kun kasvihuone oli liian lämmin vaikka tuuletusta järjestelin. Meillä ei ole puita suojaamassa liialta auringolta.

   Poista