sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kasvuja alulle

Siitä ne kevätpuuhat taas lähti käyntiin.

Ensimmäiset kylvökset on mullassa ja suihkuttelut aloitettu. Laitoin taas tähtisilmää omista siemenistä. On kyllä ostettujakin varastossa mutta seurailen nyt noita omia hetken. Jos elämää löytyy niin ostosiemenet voivat odottaa ensi kevättä.


Kesäbegoniaa rosan sävyisenä kylvin kahteen rasiaan. Ei uskoisi että noista kahdesta rasiasta pitäisi syntyä 300 pientä tainta. Pilleröityjä siemeniä olivat ja paremmin näkyviä kuin pölyhiukkaset. Eiköhän niistä jotain synny...

Kolmanteen lootaan laitoin kokeeksi pienen sinisen orvokin kehittämiä tuotoksia viime kesältä.


Täytyypä poistaa tuo ylimääräinen kosteus idätyksestä. Eivät varmaan noin märästä kasvualustasta tykkää. Vähän pinnalle täytyy lisätä multaakin. Orvokithan itävät pimeässä.


* * * *

Puolentoista tunnin reipas hölkkä ulkoilmassa sai taas ihmeitä aikaan. Viikko alkaa virkeissä tunnelmissa.

6 kommenttia:

 1. Siitä se kasvukausi pikku hiljaa käynnistyy. Minä aloitan aikaisintaa maaliskuussa kylvöt, sillä minulla ei ole kummoiset kasvatusolosuhteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei oikeastaan minullakaan ole muuta kuin työpöytävalaisimia muutama, sellaisia joissa on loisteputki. Ne tuntuvat riittävän lisävaloksi.

   Poista
 2. Keijunmekot täällä kylvetty, sitten jatkan orvokeilla. Jotkut kokeilee kylvölauttaa eli märän talouspaperin päällä suoraan idättävät siemenet ja siirtävät multiin. En ole itse koskaan kokeillut, mutta kuulema on tehokas ja nopea tapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan kokeilla. Keijumekko onkin vielä kylvämättä. Olen kyllä säästänyt viime kesäisenkin ja kokeilen ottaa siitä pistokkaita kun hengissä on säilynyt. Viime kesänä kun latvoin keijunmekon taimia niin kokeilin laittaa ne latvat multaan ja ihmeeksi lähtivät kasvamaan.

   Poista
 3. ihanaa kun kevät on tulossa,täälläkin yksi intoilija on jo tomaatin ja kellokukan koulinut ,keijunmekko kylvettynä ja lukuisia siemenpusseja odottaa kylvämistä!
  Paras aika vuodesta on pian käsillä!

  VastaaPoista
 4. On ihanaa seurata valoisuuden lisääntymistä ja odotella kevään lämpenemistä. Mulla ei vielä ole tomaatit kylvettynä. Yritän jarrutella että eivät kasvaisi liian isoiksi ennen ksvihuoneeseen pääsyä.

  VastaaPoista