maanantai 17. marraskuuta 2014

Aurinkokin pilkisti

Mökkiä on käyty laskemassa pari-kolme viikkoa talvilepoon. Poika oli auttamassa isäntää laiturin nostossa kun käteni kipuili vielä parin viikon takaisesta kaatumisestani heti ensimmäisellä liukkaalla. Nyt olenkin vahingosta viisastuneena siirtynyt hölkätessä piikkikauteen niin askelet pitävät.


Järven vesi alkaa varmaan olla lähellä nollalukemia kun keräilee puikkoja rannan kasvustoon.

Viikonloppuna kävimme hakemassa loput tavarat ja mökki laitettiin kylmilleen. Varaajasta laskettiin vedet pois ja sähköt nollille niin ei keräänny kustannuksia talvikaudelta. Aurinkokin pilkisti sen verran että sain kirkkaita kuvia muistoksi.


* * * *

En ole ennen nähnyt fasaaneja puussa. Mikähän lie ne tuonne ajanut?Pate-vanhus paastoilee nykyään aika usein. Aina silloin tulee mieleen että nytkö sen aika on tullut. Onneksi taas rupesi ruoka maistumaan ja virkistyi saman tien. Matokuurista ei aivan puolta vuotta vielä ole mutta saattaisi olla jo tarpeen.


Tytär kävi viikko sitten toisen typykän kanssa koiranäyttelyssä. Toinen jäi viihdyttämään meitä siksi aikaa tänne kotikulmille.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On siinä omaa kauneutta vaikka en talvesta pidäkkään.

   Poista
 2. Vau, miten hienoja jääteoksia! Minä annan matokuurin Juusolle 3-4 kuukauden välein, koska se pyydystää pihalla hiiriä ja myyriä. Juttelin asiasta eläinlääkärin kanssa ja hän totesi ulkokissojen hyötyvän tiheämmistä matokuureista. Selvästi Juuso virkistyy ja syö paremmin matokuurien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä antaa Patellekin nyt jo. Yleensä se on virkistynyt siitä. Pate ei tosin enää paljoa pyydystele kun enimmäkseen sisällä aikaa viettää. Nuorempana oli kovastikin vahva ja hallitseva persoona ja pyydysti jopa naapurin navetan tienoilta rottia.

   Poista
 3. WoW tuo jääpuikkokuva on hieno.
  Antoisia askareita!

  VastaaPoista
 4. Kuinka vanha Pate on? Meillä täyttää vanhapoika 11 😊 on piristynyt nyt, luulin keveemmällä ettei ehkä joulukuussa synttäreitään vietä. Eilenkin käytiin hölkkälenkillä kuitenkin ❤️

  Hienoja kuvia taas 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pate on täyttänyt keväällä 18 vuotta. Tarkempaa syntymäaikaa ei ole kun se pelastettiin lopetusuhan alta meille.

   Voi, teillä on varmaan vielä vuosia aikaa yhdessäoloon kun kuntokin on noin hyvä :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Piti poistaa juttu kun kirjotin kissan sijaan koirasta :D, mutta onpa iäkäs kissa. Vaikka saattavathan kissat elää hyvinkin vanhoiksi, mutta silti harvoin tapaa vanhoja kissoja :)

  Luopuminen on aina rankkaa, mutta jospa teilläkin vielä olisi hienoja hetkiä pitkään siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun aika tulee niin toivoisin sen tulevan luonnollisesti itsestään. Vieläkin kärsin syyllisyyttä koiramme lopetuksesta vaikka muuta vaihtoehtoa ei ollut. Lopetuspäätöksen tekeminen ja toimeenpaneminen on niin rankkaa että en haluaisi koskaan enää kokea sellaista.

   Poista
  2. Tiedän tunteen, muutama tuollainen päätös takana. Traumaattista se on, vaikka työssäni olin tottunut asiaan. Jos nyt noin voi sanoa :(

   Joskus vain ei voi valita ja silloin on ihmisen tehtävä näitä päätöksiä. Meillä 1,5 vuotta sitten lopetettu erittäin sairas koira olisi varmaan kuollut seuraavana päivänä muutenkin, mutta veimme sen keskellä yötä päivystykseen. Eläin ei helposti kipujaan näytä mutta nyt tein päätöksen hyvin nopeasti nähdessäni kärsimysten alkaneen toden teolla. Koira ei olisi selvinnyt millään, mutta yhä mielessä käy se "entä jos".

   Onpas meillä surulliset aiheet. Mennään eteenpäin ;)

   Poista