sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Adventin tunnelmissa

Ensimmäisen adventin Hoosianna on joka vuosi niin sykähdyttävä kuunneltava. Tänään taas oli se päivä.

Kävimme isännän ja siskon kanssa seurakuntakodilla kuuntelemassa veteraanikuoron tunnelmointia sota-ajan laulujen parissa. Lapsena muistan kun kodissani usein kuunneltiin radiosta noita vaikuttavia lauluja.


Olen valaissut kotimme tavan mukaan kyntteliköillä. Jokainen ikkuna on saanut omansa ja kuisti kranssinsa.


* * * *

Löysin Tokmannista ihanaa tähtikuviollista vahakangasta. Tosin tuo pintamateriaali muistuttaa enemmän pellavakangasta. En yleensä pidä kovin kuvioiduista ollenkaan ja siksi tuo lähti mukaani.


* * * *

Viime kerralla olin huolissani Pate-vanhuksen haluttomuudesta ruokailuun. Sain vaihdettua ruoan kokonaan eri merkkiin ja nyt tuntuu se puoli olevan kunnossa.


Vuosikaudet se on syönyt Latz-purkki- ja pussiruokia. Nyt löysin Shebaa joka maistuu.

Vaan nyt uutta ongelmaa on tullut kehiin. Pate on ruvennut ylenkatsomaan hiekkalaatikkoa ja päästelee sen ympärille ja kerran jopa pehmustettuun tuoliinkin.

Onneksi se enimmäkseen viettää aikaansa saunan lauteiden alla. Olen vienyt  sinne hiekkalaatikon ja ruoat myös.

* * * *

Kokeilin kuivattaa kasvimaalta viimeisiä palmukaaleja ja nopeasti kuivuivatkin. Lisäilen niitä hiutaleina päivittäiseen marjasmoothien joukkoon.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa adventinaikaa ja ihanaa tunnelmaa olet luonut.

  VastaaPoista
 2. Hoosiannaa on aina niin ihana laulaa; siihen en kyllästy koskaan.
  Onnellista alkanutta adventinaikaa!

  VastaaPoista
 3. Minkä ikäinen Pate on? Ehkä sille on tullut pikkuisen dementiaa? Ei aina muista eikä ehdi hiekkalaatikolle. Vähän niin kuin ihmisetkin hidastuvat iän myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla sitäkin. Tuo käytös alkoi niin äkisti että viikko sitten ei ollut merkkiäkään tuollaisesta. Nyt ei suostu nostamallakaan tekemään asioitaan sinne vaan kiukkuisena hyppää pois. Muutamat pissat siellä on kyllä käyty päästämässä mutta enimmät on lattilla saomalehtien päällä.

   Poista