tiistai 23. huhtikuuta 2013

Odottavan aika ....

Viikonloppuna käväistiin haravoimassa kesämökin pihamaa ja laitettiin ulkokalusteet paikoilleen. Kamera oli kyllä mukana mutta unohdin täysin kuvaamisen.

Järvi oli vielä täysin jäässä rantoja myöten. Odotellaan kunhan vesi vapautuu, sitten vasta mökkikausi alkakoon.


Sunnuntai-iltana viimeistelin kasvihuoneen pöytätasot valmiiksi odottamaan taimien tuontia sisätiloista. Kahdelle reunamalle jätin tilat tomaattien ja muiden vihannesten kasvatusastioille ja nurkkaan Blumat-kastelujärjestelmälle.

Kukkia varten katoin pöydät vanhoilla räsymatoilla. Alla on perunalaatikoista ja vanhoista komeronovista kyhätyt pöytätasot. En ole aiemmin noin perusteellisesti pöytätasoja viritellytkään. Valitettavasti ne täytyy talveksi purkaa kun tuodaan puutarhakoneet sinne säilytykseen.


* * * *

Kesäkamarissa vintillä kalebassitaimet yrittävät saada aikaan jo kukintoja. Pienen pieniä nuppuja on jokaisessa taimessa. Oikein sääliksi käy niitä kun täytyy vielä toistaiseksi säilyttää viileässä vaikka kasvuintoa olisi kovasti.


Huputin timanttituijan vanhalla juuttisäkillä suojaan auringon polttavilta säteiltä.

* * * *

Tänään laitoin vasta kasvihuonekurkkua, The Giant-unikkoa ja lehtikaalia itämään. Taisi sinne vielä muutakin tulla. Taimikasvatus tuntuu tänä keväänä vähän räjähtäneen käsiin.

Tulisipa nyt vaan lämpimiä säitä, niin voisi kasviparoille tarjota parempia oloja.

16 kommenttia:

 1. Minulla on ihan hirmuinen kasvihuonekuume, joten oli hauska lukea tätä. Onpa kivan näköistä noiden mattojen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone on kyllä ihana kun voi kasvattaa sellaisia itkä ei menesty avomaalla. Kesäkukat kasvavat siellä tuuheiksi kun saavat riittävästi valoa ja lämpöä.

   Laitan pöytätasot siksi että on miellyttävämpi hoitaa kesäkukkia kun ei tarvitse kumarrella ja matot pitävät paremmin kasassa nuo viritelmäni ja tekevät kodikkaammaksi tuon tilan.

   Poista
 2. Kivan näköistä on kasvihuoneessasi, siellä ihan mielellään istuskeleekin välillä ja vaan nauttii kasveista ja kukista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tuonut sinne muutaman tuolin, mutta varsinaista oleskeluryhmää en laita. Kokemuksieni perusteella tiedän että en malta vain istuskella. Aina tulee samalla jotain puuhailtua kun siellä oleilee. Voi kuinka odotankaan kasvien saamista sinne!

   Poista
 3. Näyttää hyvältä tuo sinun kasvihuone. Siitä minäkin haaveilen. Olen vaan niin onneton kaikissa kasviasioissa, mutta jospa sitten joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin kasviasioihin kyllä oppii niinkuin kaikkeen muuhunkin mistä on todella kiinnostunut. Olen vain kokeilemalla ja nettiä selaamalla löytänyt vinkkejä kasvatuksille. Aina joskus tulee edelleen epäonnistumisia, mutta mitä siitä :) Aamuisin on ihana mennä katsomaan mitä yön aikana on edistystä tapahtunut, sitten kun kasvit on jo sisällä.

   Poista
 4. Oi kun tuli kesäinen olo kuvia katsellessa! Ihana kasvihuone <3 olisipa minullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli aiemmin pienempi. Myrsky kuitenkin hajoitti sen. Sitten meni monta vuotta, että ei hankittu uutta. Tämä on ollut nyt nelisen vuotta ja tykkään kovasti.

   Poista
 5. Sinun kesän odotushan onkin jo pitkällä :) Voi, kumpa mullakin olis tilaa esikasvattaa taimia itse - se olisi hauskaa - mutta kun ei ole niitä tiloja :/ Toivelistalla olisi takapihalle, tuohon talon seinustalle viherhuone.... saas nähdä saanko sitä koskaan. Anopilla on sellainen ja sitä aina ihailen. Siellä hänkin kasvattelee tomaatintaimet ja muut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherhuone olisikin aivan huippu. Siellä voisi kasvukautta pidentää paljon paremmin kuin kasvihuoneessa. En ole laittanut mitään lämmitintä tuonne kasvihuoneeseen vaan yritän sinnitellä luonnon omalla lämmöllä.

   Poista
 6. Meille kävi vähän hassusti, kun ihmettelin ja taivastelin, miten naapuri ei suojaa viimekesänä istuttamiaan havupuuntaimiaa. Vasta päivien päästä huomasin, että meilläkin on tontin yhdellä nurkalla pieni kuusi, joka tietysti oli jo ehtinyt ruskistumaan...:( Näin voi käydä, kun vasta toista kevättä tässä asutaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin laitoin tuon suojan tuijalle jo jokin aika sitten, mutta vasta nyt tulin kuvanneeksi sen.

   Kyllä nuo havukasvit suojaa ensimmäisinä vuosina tarvitsevat, muuten kuolevat ainakin paikassa minne aurinko pääsee paistamaan.

   Mökillä on niin varjoisa paikka tuijilla että en ole niitä suojannut ollenkaan ja hyvin ovat selvinneet talvista.

   Poista
 7. Täälläkin on tuo taimitouhu ihan poissa kontrollista. Onneksi tulee lavat ja suurempi kasvari..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kumma että tuo innostus taimiin vain kasvaa vaikka alunperin ajattelin minäkin tämän kevään menevän vähän pienemmällä määrällä.

   Poista
 8. Olisipa kasvihuone, olen niitä messuilla ja kaupoissa hipelöinyt, mutta ainakaan nyt ei talous anna periksi. Taimia on kyllä ikkunalaudat täynnä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone on kyllä ihana, kun siellä voi kasvatella sellaistakin mitä avomaalla ei voi. Omien tomaattien ja kurkkujen tuonti aamukäynnillä sieltä on aivan luksusta. Samoin kukat kasvavat tosi ihaniksi kun saavat riittävästi valoa ja lämpöä.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.