torstai 28. helmikuuta 2013

Kontrollia

Ennen etelän lomareissua kävin tarkistamassa rokotukset kohdilleen ja samassa otatin verikokeet aivan kontrollimielessä. Olen perusterve ollut tähän asti. Kiitos siitä tuonne ylöspäin.

Veriarvot olivat aivan hyvää tasoa, ainoastaan kolestroliarvo hivenen koholla. En tiedä olisiko perintötekijöillä osuutta asiaan.


Mielenkiinnosta asiaa kohtaan ajattelin kokeilla arvon korjaamista ravinnollisesti. Jätin nyt lomilta palattuani leivänpäällisenä käyttämäni Oivariinin kokonaan pois. Se on ollut herkkuni näkkärin kanssa. Nyt leipäkään ei tunnu enää niin nautinnolta joten jäänee ehkä käyttö vähemmälle.

Verenpaine on äidin perimänä ollut aina matalaa tasoa. Siihen ei ole tarvinnut hoitotoimenpiteitä.


Olen myös asettanut tavoitteekseni muutaman kilon painon pudotuksen kesään mennessä. Sehän onkin sitten jo vaikeampi juttu. Syön mielestäni niin vähän ja terveellisesti että en tiedä mistä kohdin voisin korjata elintapojani.


Liikuntaa harrastan kävelyn muodossa 6 tuntia viikossa. Olen taas ryhtynyt kirjaamaan suorituksiani ja painoani netissä toimivaan Kalorilaskuriin. Se on ollut käytössäni jo useamman vuoden.


Välillä kirjaan säännöllisesti mutta en läheskään aina. Syömisiäni kirjaan vain satunnaisesti vaikka siinä näkee hienosti kaikki vitamiinit, rasvat, proteiinit ja hiilihydraatit joita sisuksiin menee.

* * * *

Syksyllä on tarkoitus käydä otattamassa A-hepatiitti rokotteen tehoste ja aion tarkistuttaa myös veriarvot uudelleen.

Mielenkiintoista sitten nähdä onko käyttämälläni oivariinilla ollut osuutta asiaan. Jotkut käyttävät aktiivisesti alentavaa ravintorasvaa. Ajattelin kuitenkin pysytellä siitäkin poissa tämän puolivuotisen.

5 kommenttia:

 1. Siskollani oli kolestroli-ja verenpaineet korkealla.
  Hän alkoi liikkumaan ja jätti pois kaikki makeat.Ja syö tosi paljon omppuja!
  Hänellä kolestroliarvot laskivatkin, eikä tarvinnut lääkitystä tähän.
  Mutta sä liikut ja syöt terveelisesti, niin silloin se onkin jo vaikeempaa.
  Mutta kolestroliarvotkin voivat olla perintöä jommalta kummalta vanhemmalta.
  Mutta sulla näkyy olevan silti vielä ihan hyvät noi arvosi kuitenkin.
  Mutta stemppiä kuitenkin!
  Itsenikin pitäisi alkaa laihduttaan, tai olenkin jo aloittanut ainakin sata kertaa, mutta aina se vaan on mennyt, siihen, että "huomenna vasta aloitan," hi!

  VastaaPoista
 2. Oho kuinka paljon hyviä päätöksiä! Itselläni sekä liikkuminen että syömisten tarkkailu on kausiluonteista... Muutaman kuukauden aina jaksan ja sitten taas löpsyilen jonkun aikaa. Nyt olen aloittanut taas uimisen, mutta juuri nyt olen siinä kauheassa flunssassa ;-( Uinnit ja muun liikkumisen kirjaan kyllä muistiin, ihan vaan kalenteriin. On kuitenkin kiva seurata, montako kilometriä on tullut uiduksi, välillä kirjaan myös ajan min/km.

  VastaaPoista
 3. Minullakin oli tammikuussa hyvä aie pudottaa vähän painoa, vaan hyvin alkoi ja loppui se urakka! Hyvää viikonloppua, Lezzie!

  VastaaPoista
 4. Siellähän on oikea terveyskuuri päällä - tai elämänmuutos paremmin, sehän on mahtavaa!

  VastaaPoista
 5. Taitaa tuo kolesteroli aika lailla perinnöllistä. Minulla myös matala verenpaine, mutta koska olen homealtistunut työpaikalla, on minulla iso joukko vaivoja, jotka eivät parane koskaan, harmittaa. Painoa yritän myös pitää kurissa ja pari kiloa haluaisin kesäksi pois, minulla paino elää aina niin, että talvella tulee muutama kilo, jotka keväällä lähtevät. Aika terveellisesti elämme, vaika blogi oikin joskus muunlaiselsta näyttä¨. Herkuttelua lähinnä viikonloppuisin ja viikolla tiukka linja :). Liikunta on kyllä hyvä painonhallinnan edistäjä ja yritän juosta muutamia kertoja viikossa. Tsemppiä sinulle, tuo kalorilaskuri on tosi hyvä apu ja hienoa, että kaikki veriarvot ja muut jutut on kunnossa, se on tosi iso asia :)

  VastaaPoista