perjantai 25. tammikuuta 2013

Pinnassa

No, nyt on jotain jo esiteltävääkin. Kylvöistäni on jo osa saanut aikaan elämänalkua mullan pinnalle.Latva-artisokka puski vahvoja vihreitä sirkkalehtiä kaikkein ensimmäisenä.


Viimekesäisistä timanttikukan kukinnoista murusteltu jauhe lähti seuraavaksi kasvuun.


Pienen pieniä hentoisia alkuja on lumihiutalekin saanut aikaan. Nekin on viime kesän kukinnoista kerätty ja murennettu mullan pinnalle.


Verbena on hengissä ja aluillaan.

Tähtilaukka ei ole vielä itänyt ja ajattelinkin että vien sen kylmäkäsittelyyn vintille kesäkamariin. Siellä on sopivan kylmä tila, kuitenkin plussan puolella pysyy. Samoin taidan tehdä verenpisaran kylvöksellekkin. Ihan kokeilumielessä nuo vien kun en ole koskaan kylmäkäsittelyä tehnyt.

En ole nyt vielä muita kylvänyt. Petuniat ja muut ehtivät helmikuulla.

Eipä tässä muuta tällä kertaa...

6 kommenttia:

 1. Minä olen kylvänyt paljon perennoja vuosien saatossa ja kylmäkäsittely onnistuu vallan mainiosti. Itselläni olivat jääkaapissa sen muutaman viikkoa ja itivät sitten hyvin. Toiset pitää pelkkiä siemeniä jääkaapissa ja kylmäkäsittely hoituu siten.

  VastaaPoista
 2. Sulla vihertää jo hienosti siellä. Mulla ei vielä ole mitään mullassa, mutta pian on...

  VastaaPoista
 3. Oi miten hienoa, pieniä kasvun iloja ja selvä kevään merkki!

  VastaaPoista
 4. Sulla on kevät jo hyvällä alullaan!
  Hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
 5. Tämä aiheutti lievän paniikin siitä, että onhan kaikkia siemeniä mitä pitäisi ja hyvänen aika pian pitää kylvää ja ihanaa se kevät ja kesä tulossa. Yritän laittaa ainakin tomaattia tulemaan. Miten se onkin niin, että tuollaiset pienet vihreät alut saavat aikaiseksi niin kovan innon. Jokakeväinen ihme. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 6. Ihania. Pitäisiköhän itsekin kylvää taas latva-artisokkaa, sen kasvua on niin kiva seurata.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.