maanantai 7. tammikuuta 2013

Kevättä kohti

Kevät rupeaa jo hiipimään ajatuksiin kun postilaatikosta putkahti pari siemenfirman luetteloa.

Onneksi kaikkia ei tarvitse tilata kun olen tavallisimmat siemenet kerännyt syksyllä. Nyt olen tuskassa etsiskellyt vaaleanpunaisia kesäbegonian siemeniä mutta se vaan on yhtä vaikeaa kuin viime keväänä. Vuosi sitten tyydyin viimein punaisiin kun en vaaleanpunaisia löytänyt. Yksi firma löytyi mutta se näytti olevan ammattiviljelijöille.

Kuvia niistä kyllä löytyy mutta eivät ole verkkokauppoja.


Yksi tilaus jo lähti. Otan taas kokeiluun jotakin aivan uutta.


* * * *


Isäntä käväisi tutulla maitotilalla ja toi sieltä ternimaitoa. Laitoin heti uunin lämpiämään ja paistoin tuota herkkua. Kotona sitä kutsuttiin ressuksi ja anoppi kropsuksi. Nykyään ehkä pannari on käytetympi nimitys tuolle lämpimäiselle.


Tänään käväisin kirpparilla. Löysin sieltä juuri tarpeeseen sopivan laatikon.

Teetä siinä on varmaan säilytetty mutta lankarullille se on aivan täydellinen.

Olen yrittänyt järjestellä yläkertaan ompelunurkkausta. Koneet siellä on jo olleet mutta muut tavarat vaativat vielä pientä järjestelyä.

Huomenna onkin vuorossa taas lenkkipäivä... 

Heissan!

8 kommenttia:

 1. Voi tätä aikaa, siemenet "pyörii" mielessä ja aina haluaisi jotain uutta kokeilla, mutta minulla alkaa olla vastassa se, että perennat ovat vallanneet ison maani ja sinne ei enään paljon yksivuotisia väleihin sovi, mutta aina jotain kuitenkin.
  Ihanaa talvea kuitenkin vielä pitkään joten kylväääöt saa vielä hautua vain mielessä.

  VastaaPoista
 2. Vaikka lumi peittää maan on silti kasvatusasiat mielessä. Olisi kiva myöhemmin kuulla miten sinulla onnistuu latva-artisokan kasvatus. Olen kerran kokeillut, mutta se ei ehtinyt kasvaa tarpeeksi kukkiakseen. Se on komea kasvi.

  VastaaPoista
 3. Osan esikasvatuksista joutuu aloittamaan jo tammikuulla että ehtii. Esimerkiksi kesäbegoniat, tähtisilmät ja keijunmekot tarvitsevat pitkän esikasvatuksen.

  Yritän pitää teidät ajan tasalla näistä kokeiluistani.

  VastaaPoista
 4. Voi kun ois tuota kasvatustilaa, lähtis varmaan jättitilaus menemään siemenistä.=) Kiva alkaa suunnittelemaan kevättä ja ens kesää!

  Kyselit muuten blogisssani lotuksen siemenkodista. Tukusta olen niitä joskus ostanut. Varmaan niitä vois kysellä lähimmästä kukkakaupastasi, että oisko siellä, tai tilaisko ne sinne ku seuraavan kerran tilaavat tai hakevat tukusta koristetarvikkeita ym kukkakaupan tarvikkeita.

  VastaaPoista
 5. Laura; Kiitos tiedoistasi. Et usko minkälaisen työn tein että selvitin mistä kukan (lootus)siemenkodasta on kyse.

  Googletus on vaikeaa kun ei voi nimellä etsiä. Käytin siten isoa siemenkotaa hakusanana. Viimein löysin jostain keskustelupalstan kautta sen nimen.

  Olen yleensä tehnyt jouluksi hyasinttiasetelmia ja niiden juurelle kaipailin jotain lootuksen siemenkodan tms. vastaavaa koristetta.

  Samoin tuo blogissasi oleva peikonpähkinän käkkyrä on hienon näköinen. Vastaavia ei luonnosta löydä.

  Hienoja asetelmia olet tehnyt. Minä olen vain kokeileva amatööri noissa hommissa.

  VastaaPoista
 6. Hyvää uutta vuotta sinne puhjalais taloon täältä Kesi-Suomen metsätorpasta!
  Blogiasi on mukava lueskella ja katsella kuvia. Minäkin lasken kalenterista, että päivä on jo yli puoli tuntia valostunut ja se tietää kevättä. Lumen alla nukkuvat kukat. Mielessäni käyn niitä silittelemässä.

  VastaaPoista
 7. Tuo kessäkukkien kasvattelu olisi minunkin mielstä mukavaa puuhaa, mut meillä tulee vastaan ongelma "missä kasvatat, missä tila purkeille ja purnukoille?" Harras toiveeni olisi, että saisin jonain päivänä tuonne takapihan puolelle taloon liitetyn viherhuoneen. Sinne voisin sitten laittaa vaikka kuinka esikasvatukseen yhtä sun toista :) Mutta se saanko koskaan sitä viherhuonetta - sitä ei tiedä kukaan... Mutta innolla seurailen, miten sinä saat kukanalkusi kasvamaan ja mitä kaikkea kivaa olet ajatellut kasvatella :D

  VastaaPoista
 8. Siemenpusseja ja kukkia vähän joka blogissa?
  Olen auttamattomasti vielä keltanokka puutarhuri kun ole huomannut ajatustakaan heittää muuta kuin kauniin hangen kimalluksen kylkeen. Ehkäpä tästä tokenen ja ymmärrän milloin tulee ajatella kevättä. (juurihan vasta kannoin joulukuusen pihalle)
  :))))
  Kaunista viikkoa toivotellen :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.