sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Pehmoilua

Viikko ja viikonloppu vierähti taas ohi. Puutarhatyöt, ne viimeiset, ovat olleet viime viikolla sateiden vuoksi vähän tauolla ja kukkasipulit vielä maahan laittamatta. Ehtineehän ne vieläkin.


Kuluneen viikon olen askaroinut sisätiloissa. Meillä on pieni hoidokki ollut muutamana päivänä oloamme piristämässä. Toin Fiialle keittiöön ison tyynyn makoiluun.

Melkein jää huomaamatta pehmojen joukosta tuo ihka aito karvakorva.

* * * *
Joulukaktus puhkesi  kukkaan kun toin sen sisätiloihin. Kesän viileys tekee hyvää noille kukille.


Laitoin pataan itse kasvattamiani koristekaaleja. Pitkät varret niihin kasvoi. Täytyi kaivaa tosi syvälle multaan.

Kasvatus oli turhan pitkä prosessi ja lopputulos aika vaatimaton. Tuohon en enää usko ryhtyväni. Taimitarhalla loppukesästä näkyi myytävänä samanlaisia honteloita 60 sentin hintaan kappaleelta.

3 kommenttia:

 1. Ai miten komea kaktus, mulla on vielä ulkon ja yrittää pukata kukkia, taitaa olla sille sillä liian viileää, joten roudaanpa sisään, jospa sekin kukkisi.
  On se hyvä, että sullakin on vilelä sipuleita istuttamatta, mulla kanssa pari pussia, tänään täällä paistaa aurinko ja TÄNÄÄN menen ostamaan vielä pari säkkiä multaa ja laitan ne onnettomat sipulit maahan...kohta joutuu käyttämään kairaa, että saa ne istutettua....kun lupailevat tännekin kylmää.
  Mukavaa viikon alkua sulle.

  VastaaPoista
 2. Kolme koirakaverusta :) Toin myös joulukaktukset sisään, ne pitävät selvästi enemmän kuivasta kuin märästä kesästä.

  VastaaPoista
 3. Käytännön kautta sitä oppii, mitä kukkia kannattaa itse kasvatta ja mitä osta. Vaikka nauttihan noista kasvateista kuitenki vähän eri tavalla kuin ostetuista. Kauniita ovat ja koko ryhmä on tyylikäs.

  VastaaPoista