torstai 12. heinäkuuta 2012

Mansikkaa ja lettucea

Mansikkakausi on alkanut meilläkin. Olemme yrittäneet mökkeillä ja hoitaa mansikkasatoa pakastimeen yhtä aikaa. Tämä tietää sitä että mökillä ollaan vain joka toinen yö. Vähän se lomanviettoa haittaa mutta eipä oikein muutakaan keinoa olla keksitty kun marjatkin ovat tärkeitä.

Tein raparperista ja mansikasta hilloketta pienen satsin pakastimeen. Sitä tulee vuoden mittaan käytettyä piiraisiin jonkin verran.


Alkukesästä kylvin kokeeksi vähän erilaista salaattia kuin muina vuosina. Olen käyttänyt tuota Lettucea jo harventamalla ja hyvältä maistuu. Kuvan perusteella siitä pitäisi tulla vähän kiinankaalen näköinen kasvusto.


Tänään kun isäntä leikkasi nurmikon kävin haravoimassa katetta salaattipenkkiin. Ensi viikolla otan jo tuosta vierestä tillin ja silppuan sen pakastimeen pieniin pusseihin.

Satanut on vähän väliä. Olen yrittänyt varjella petunioitani liialta märkyydeltä. Osa on pöydän ja kiikun alla grilliaitauksessa ja pataan laitoin sateenvarjon. Onneksi ei ole kovi tuulia ollut niin varjo on pysynyt tehtävässään.

9 kommenttia:

 1. Nam:)
  Suloisen näköinen tuo viimeinen kuva. Olet keksinyt kätevän tavan suojella kukkia liialta sateelta.
  Hyvää loman jatkoa:)

  VastaaPoista
 2. Juuri kuulin uutisista länsirannikon sateista ja hämmästyin, kun ei niitä täällä Turun saaristossa ole ollut, parina päivänä hitusen tihkua vain. Harmillista, toivottavasti teillä ei ole maat tulvien alla!
  Aivan ihanan kuuloista säilöntää, ehkä minäkin jonakin vuonna sitten kun rempat on ohi (10 vuoden kuluttua... ;-))

  VastaaPoista
 3. Marita, hätä keinot keksii. Toivon mukaan koko kesä ei mene kukillakaan sateenvarjon ja kiikun alla.

  Saila, ei meillä aivan niin paljon ole vettä tullut kuin perunanviljelijöille Suupohjan alueilla. Välillä sentään aurinkokin pilkahtaa silloin tällöin.

  VastaaPoista
 4. Mansikat ovat kyllä juuri nyt ihan parhautta. Raparperia emme saaneetkaan, Esikko pilkkoi pensaani alkukesästä:( Mutta onneksi kesässä on niin paljon niitä iloisia asioita.

  VastaaPoista
 5. Mansikoita tulisi nyt ihan mukavasti ellei tuo sade nyt sitten loppusato pistä pilalle. Nyt kosteutta kyllä riittäisi pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 6. Paikoin sitä vettä on tullut niin, jotta lehmiätkin pääsevät uimaan ja meillä on metsäpalovaroitus.
  Mansikan makuisia päiviä!

  VastaaPoista
 7. Zelda ja mummeli, kyllä kesä on kuitenkin ihanaa aikaa vaikka sataisikin... aina sitä tekemistä löytyy sisälläkin.

  Ps. nyt täällä näkyy jo sinistä taivasta yön runsaiden sateiden jälkeen.

  VastaaPoista
 8. Kesa on edennyt teilla jo marjastamisen ja sailömisen asteelle.
  Kurjaa vaan, kun on niin paljon sadellut.
  Oletpa keksinyt hauskan kukkien suojan.

  VastaaPoista
 9. Hauska keksintö tuo sateenvarjo petunioiden suojana!
  Itsekin laitoin eri salaattilajeja tänä vuonna. Mutta en harvenna. Niitä tulee käytettyä niin paljon päivittäin. Olen salaattifriikki.

  VastaaPoista