perjantai 4. helmikuuta 2011

Taimikasvatusta ja kylvöjä

Kevätmieli valtaa voimalla alaa.

Olen kylvänyt jo tomaatit, keijunmekot, tähtisilmät, pelargoniat ja lumihiutaleet.

Pelargoniat itivät kaikki tilaamani (10 kpl) siemenet. Nyt sumuttelen noita ihanuuksia aamuin illoin ja seurailen kasvun ihmettä.


Tähtisilmät itävät omista siemenistä. Muutama on jo noussut pintaan. Niiden taimikasvatus on helppoa kun ovat niin tanakoita kasvatettavia heti alusta.

Keijunmekko on talvehtinut hyvin mutta laitoin siemeniäkin multaan kun tuli kerättyä syksyllä. Onhan sitten lähipiirillekin jaettavaksi. Lumihiutaleen itäminen omista siemenistä on vielä kokematta, mutta selvinnee lähiaikoina.
kuva: http://puutarha.net

Tilasin tänään Siemenvesalta kasvihuonekurkun, kesäbegonian ja päärynämelonin siemeniä . Tuo viimeksimainittu on aivan uusi tuttavuus minulle (kuva oikealla). Yritän joka vuosi tutustua johonkin uuteen. Se antaa kummasti potkua tälle harrastukselle.

* * * *

Fiia - typykkä käväisi vierailulla ja sai jumpperinsa. Nyt on sopivan kokoinen.

Hyvää viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Päärynämeloni kuulostaa kyllä tosi jännittävältä. Minä aion tänä vuonna kokeilla uutena tuttavuuteba parvekekurkkua ja viittä eri lajia basilikaa. Kyllä nuo pikkutaimet vaan ovat niin suloisia :)

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuus, olet jo aloittanut kevätkylvöt! :) Itsekin suunnittelen vuokraavani kaupungilta viljelypalstan tänä kesänä. Pitäisi alkaa äkkiä tilata siemeniä!

  Aivan ihana tuo koira ja jumpperi! Tosi sopivan näköinen on.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kasvihuonevinkistä. Kysyin jo omassa blogissa, onko jotain erityistä otettava huomioon ja saako sen kasattua tulematta sekopääksi? Niin ja tulevatko lumet auttamatta alas? Innostuimme kovasti ja jos annat puoltolauseen, tilaan meille semmoisen heti.

  VastaaPoista
 4. Kyllä sä olet jo ehtinyt. Itse en edes tiedä mihin ne siemenpussit oon oikein laittanut...

  VastaaPoista
 5. Kasveista ja kylvöistä en minä tajua juuri mitään, mutta tuo jumpperi on aivan ihana! Todella onnistunut! :)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Villiviini; Laitoin vastausta sulle omaan blogiisi.

  Tuli vielä mieleen että jos nuo teidän lasit on kennolevyjä eikä lasia niin niillä saattaa olla kovasti keväällä kysyntää. Joku tee-se-itse mies rakentaisi puusta rungon ja käyttäisi levyt lasin sijasta.

  Meillä vaan isäntä ei ollenkaan innostunut asiasta, joten vanha vintturalla oleva samanmoinen kasvihuone on varastoitu paloina odottamaan uutta tulemista :)

  VastaaPoista
 7. Onpa ihana koira jumpperissaan.
  Jannaa tuo taimien kasvattaminen.Taallakin voisi kasvatella nain kevaalla,mutta s eon turhaa työta,kun parvekkeemme on niin kuuma ja aurinkoinen,etta kesalla kaikki kasvit kuolla kupsahtaisivat.
  İhanaa viikonloppua sinulle myös.

  VastaaPoista
 8. Kiitokset neuvoista! Luulenpa, että meidän ratkaisu on nyt syntynyt. Levyjä varmaan ensimmäiseksi tarjotaan yhdelle tutulle "varaosiksi".

  VastaaPoista
 9. Komea jumpperi komealla koiralla :)

  VastaaPoista
 10. Voi mahroton, ihana tuo Fiian jumpperi! :-) Tyylikäs, kaunis ja pukee koiraa. Siinä ei koiran tarvitse tuntea oloaan lainkaan naurettavaksi. Oliskos samaa sarjaa villatöppöset tassujen suojaksi mitään... ;-) Mun niin käy sääliksi eläinten tassuja kylmässä lumessa.
  Voi että, mua vieläkin harmittaa kun pari talvea sitten murhasi itäneet pelargonit, ne oli jotain harvinaisempaa luonnonlajia. En vain kastellut lainkaan koko talvena, mentaliteetilla "eivätpähän ainakaan mätäne"! Pitää yrittää uudestaan.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.