sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Tuumasta toimeen

Viimein päästiin kesän makuun ja saatiin mökkielämään lämpöä ja viihtyisyyttä.

Olen jo muutaman vuoden katsellut mökin pihanpuoleista osaa sillä silmällä että jotain pitäisi tehdä.


Tuo alla olevan kuvan kivetys on niin ikävä ja kostean oloinen. Eikä nuo kirjavaksi käyneet kovapuukalusteetkaan ainakaan lisää viihtyisyyttä. Kuitenkin tämä on ilta-auringon puoleinen osa mökistämme ja tuulelta suojaisa silloin kun järveltä kova puhuri käy. Joissakin tilanteissa siis tarpeellinenkin tila oleskelulle.

Nyt saatiin viimein tuumaus päätökseen ja puinen terassi siihen päätettiin kyhätä.

Isäntä kävi jo hankintareissulla ja tarvikkeet on kasalla kunhan työt saadaan alulle.


Kasvua ja kukkaa on pukannut täällä mökilläkin. Tämä tienvierisorasta poimittu "tiesmikä" kasvi on viihtynyt jo monta vuotta rautapadassa. Piilotan sen talveksi lehtikompostiin kylmältä suojaan ja sieltä se kevään tullen pelastetaan päivän valoon.Kotoa tuomani tähtisilmät aloittivat kukinnan myös mökin rautapadoissa.


Sammalleimu se todellinen sinnittelijä tuossa olemattomassa tilassa vaan pärjäilee vuodesta toiseen vuorimäntyjen juurella.


Saniaiset (vai mikä oikea nimitys) on ihmeeksi istuneet hyvin mökin etupihalle vaikka ovat ihan villinä luonnosta tuohon siirrettyjä.


Alppiruusu kukkii nyt todella runsaasti, liekö Kekkilän kanankakka & merilevä -lannoitteella osuutta asiaan. Olen juurelle heitellyt myös kahvinporoja ja havupuu- ja rodolannoitettakin.


Aina lupiini jostakin ilmestyy vaikka olen ne poistanut jossain vaiheessa kokonaan kun kyllästyin niiden ränsistyneeseen olemukseen kukinnan loppuvaiheessa. Maanteiden kaunistuksina ne ovat parhaimmillaan.


Tämä tatarkasvi on mökin edellisen omistajan istuttama ja hyvin on paikallaan viihtynyt.4 kommenttia:

 1. Oi, on teillä monenlaista kukkasta mökillänne. Ostimme itse pienen mökin nyt keväällä ja huomenna tulee kaivinkone tontille tietä tekemään sekä ojia kaivamaan. Nyt mökin ympäristö on täynnä saniaisia.
  Leppoisaa pyhäpäivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Elätte mielenkiintoista aikaa kun on uusi mökki. Muistan elävästi meidänkin mökkihankinnan ja sen ensimmäisen käynnin kun omaksi saatiin. Se oli niin ihana tunne.

   Poista
 2. Hienosti kukkii nyt kaikki puutarhassa, kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä niin ihanaa aikaa vuodesta.

   Poista