tiistai 13. syyskuuta 2016

Metsän herkkuja

Olen facebookin sieniryhmässä seuraillut sienestäjien hehkutuksia uusista löydöistään. Eniten on tuntunut kiinnostus kohdistuneen mustavahakkaan löytymiseen kantarellien ja suppisten ohella.

Tänään sellainen ihme sattui myös omalle kohdalleni. Mökkimaisemissa kävelimme vähän synkähkön kuusikon laitamalla traktoriuraa. Siinähän se arvokas saalis odotteli noutajaa. Samoista maisemista löytyi myös jonkin verran lampaankääpää, haaparouskua, kangasrouskua, kangaspalsamirouskua sekä yksi karvarousku. Sangollinen rouskuja meni yöksi likoon vaikka ei välttämättä sitä kaipaisi. Huomenna keittelen ne suolasieniksi.


Kotona puutarhamme ikivanhan koivun kyljessä komeilee jämäkkä, ruskehtava sieni.


Alapuolelta tuo kiipeilijä muistuttaa rouskua helttoineen. En ole vielä ehtinyt etsiä nimeä uudelle tuttavuudelle.


* * * * *

Mökillä olemme seurailleet naapuruston mökkipuuhia. Viikko sitten maanantaina kaivinkone tunkeutui kauan asumattomana olleelle mökkitontille ja rupesi runttaamaan mökkiä polttopuiksi. Kävimme kuvaamassa mökkivanhuksen iltasella ennenkuin päätyy kapuloiksi kuorma-auton lavalle. Terassi oli jo lähtenyt tuossa vaiheessa.

Kaivinkoneurakoitsija tiesi sanoa että tilalle tulee uusi rakennus, kunhan vanha saadaan pois ja tontti tasattua. Tuo mökki oli tyypillinen 20-luvun mökki ja ollut asumattomana puoli vuosisataa.

Ihan kivaa hommaa sienestys on näin syksyllä kun ei hyönteiset enää hätyyttele. Tulee tutustuttua uusiin paikkoihin joissa ei normaalisti kulkisi.

Tänään tulikin askeleita taas mittariin runsaanpuoleisesti. Aamulla tein pitkän lenkin ja nämä sienisamoilut vielä lisäsivät askeleiden määrän 25.500 lukemaksi.

4 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen sieni:) Kauniskin. Niin ne vanhat talot häviää ja voipi olla, että tuota taloa ei kannattanut säilyttää, jos on ollut tyhjillään niin kauan, vaikka sääli se on aina, kun jotain vanhaa hävitetään:(
  Nyt on kyllä ollut hienoja sienestys ja marjastus ilmoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikealta tuntuu tuollaisen hävittäminen mutta varmaan järkevää kuitenkin jos haluaa nykyaikaisempaa asumusta.
   Hienot ilmat on olleet sienestykseen. Mekin olemme olleet alkuviikon mökillä ja viikonlopuiksi siirtyneet kotimaisemiin. Sielläkin olen kuitenkin käynyt metsällä. Sonkin sortin sienestyshulluus varmaan on nyt iskenyt :)

   Poista
 2. Hyötyliikuntaa harrastaessa kilometrit karttuvat ihan huomaamatta. Plussana päälle tulevat vielä sieniherkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Kun on mielenkiintoinen kohde niin ei huomaa edes liikkuvansa.

   Poista