lauantai 16. heinäkuuta 2016

Sataa, sataa ropisee...

Kyllähän sateet jo heinäkuun osalta riittäisi. Jos jotain hyvää tästä säätilasta löytäisi niin kastelua ei ole tarvinneet ulkokukat eikä kasvimaa.


Ensimmäiset kurkut kasvihuoneesta on maisteltu. Vähän paksumpi kuori näissä on kuin viime vuonna ulkona lavassa kasvaneilla. Nämä ovat kyllä eri lajikettakin. Tämä nyt kasvussa olevat on Chinese Langen. Olisi lavassa tulossa nytkin toista lajiketta mutta tarvisi lämpöä pitkälle syksyyn. Tuskin ehtinee.

Steviakin on kasvanut hyvin amppelissa. Toin sisään oksan smoothien makeutukseen.
Viimein yksi punaposkinen Sungold on syöntivalmis. En malttanut vielä ottaa vaan odotan nuo pari muuta seuraksi.


Pirkan miniluumutomaateista otetut siemenet tuottavat satoa ihan kivasti. Kunhan tuosta kypsyvät niin pääsee maisteluun. Ihan ensi kokeilu näin syötävistä tomaateista otetuilla siemenillä.


Petuniat tuottavat kivoja yllätyksiä väreihin.

Samettikukka on säistä piittaamaton kiitollinen kukkija. Olisipa sitä vaan muitakin värejä kuin keltaisen sävyt.


Onneksi perjantaipäivä valkeni sateettomana että markkinapäivä mökkipaikkakunnalla sai ihmiset liikkeelle sisätiloista. Metrilakua ja muuta tavanomaista tavaraa oli tarjolla ja muutama tuttukin tavattiin. Pullapussin hinnalla tuettiin musiikkipiston myyntipistettä ja Keiteleen muikut voissa paistettuina tarjosi herkutteluhetken mökille päästyämme.

Illalla sitten satoikin taas ihan tosissaan. Mihin tuo kaikki vesi sopii ja mistä sitä riittää? Järven veden pinta on tosi korkealla jo nyt. Lauantaiaamu avautui taas kosteana mutta onneksi aurinko pääsi jo puolelta päivin pilkistämään toisen markkinapäivän iloksi. Ehkä nyt loppupäiväksi vähän kuivahtaisi.

6 kommenttia:

 1. Sateet riittäisi tosiaan. Hauskat värit petunioissa. Minäkin toivoisin punaisen sävyjä samettikukkiin. Olispa vaikka pinkkiä, vaaleanpunaista ja lilaa samettikukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa siinä jalostajille haastetta että saisivat muitakin värejä. Samettikukka on niin kiitollinen ja siisti kesäkukka. Ei tarvitse paljon nyppiä ja pysyy kuosissaan niin hyvin.

   Poista
 2. Sateita on riittänyt, mutta on ollut lämmintä toisaalta. Sammettikukat ovat kauniita ja samaa mieltä voisihan niitä olla muissakin väreissä saatavana, pinkki olisi kyllä hieno:)

  VastaaPoista
 3. Sade ja välillä paistava aurinko ovat tehneet ainakin täällä lounaisessa Suomessa tehneet tehtävänsä. Piha ja kasvimaa ovat tällä hetkellä kuin viidakosta ! Upeita kukkakuvia!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.