tiistai 7. kesäkuuta 2016

Suven suloa

Luonto tuntuu olevan edellä aikataulussaan. Meillä juhannusruusu on aloittanut kukinnan jo vaikka juhannukseen on vielä muutama viikko.


Ensimmäiset tomaatit aloittivat myös kukinnan. Aikainen Sungold ehtinee ensimmäiseksi kasvattamaan makeat herkkunsa.


Kurkku on tästä kuvasta jo selvästi pitemmällä ja ensimmäiset nuput jo havaittavissa. Kasvihuoneessa Chinese Slangen tuotti viime vuonna maukkaita pötkylöitä. Laitan kyllä lavaan uloskin koska ei voi tietää kuinka lämmin kesästä tulee. Jos tulee hyvin kuuma niin kasvihuone saattaa käydä ylivoimaiseksi kurkulle. Onneksi istutin taimet siirrettävään suureen altakasteluruukkuun niin voi hätätilassa kuskata vaikka pihalle. Tosin se voi olla vaikeaa kasvun rehevyyden vuoksi.


Omenapuut jo lopettelevat kukintaansa. Ehdin kuitenkin nappaamaan kuvan ennen kuihtumista.


Syreeni on samoin jo parhaan tuoksunsa luovuttanut ja värit jo hieman tästä haalenneet.Tytär kävi viettämässä muutaman päivän pesueensa kanssa maaseudun rauhassa.


Koiruudet nauttivat hihnattomuudesta ja mahdollisuudesta päästä vähän väliä ulos juoksentelemaan.Laitoin ylimääräiset tomaatit kirpparille myyntiin ja samalla pääsen eroon perennojen taimista joita kerääntyy väkisinkin penkkejä peratessa, kun en malta roskiinkaan karkulaisia heittää.

1 kommentti:

  1. Isot nuput on juhannusruusussa, mutta ei kuki vielä, eilen tarkistin. Onkin järkevää laittaa pikkutaimia myyntiin, joku tulee onnelliseksi saadessaan mieluisia kasveja.

    VastaaPoista