sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Hätäkö heillä ?

Kovin oli mökkitienoo hiljainen kun käväisimme tarkistamassa oliko putket pysyneet sulina. Pientä lämpöä on edelleen pidetty mökissä ja pukuhuoneessa.


Yön pakkanen oli saanut ohuen jääpeitteen järveen.


Huomiomme kiinnittyi joutseniin. Kiikaroidessamme niitä vaikutti siltä että ne ovat jäätyneet paikalleen, kun järvi näytti saaneen jääkannen aivan vastakkaiseen saareen asti..


Kävimme paikallisessa palolaitoksen päivystyspisteessä huolinemme. Lupasivat käydä tarkistamassa hydrokopterilla tilanteen.


Juhlallisesti hätävilkut päällä sieltä tarkistus saapuikin. Kun pääsi vähän lähemmäksi, niin johan joutsenten kaulat nousivat pystyyn. Ilmeisesti vain nukkuivat iltapäiväuniaan. Mikä ihme niitä vielä täällä pidättelee? Lähtisivät jo lämpimämpiin maisemiin.


Ohut tuo jääkerros oli kun heti pysähtyessään tuo rakkine putosi jään läpi. Tuossa hoidetaan ilmeisesti raportointia tehtävän suorituksesta.


Olisihan sitä voinut joulun pyhät tuollakin viettää mutta jotenkin se ei tuntunut nyt kuitenkaan houkuttelevan. Kotonakin on jouluvaloineen niin viihtyisää.

12 kommenttia:

 1. Hyvä niin, että joutsenten tilanne tuli tarkastetuksi. Mekin näimme joulun aikaan joutsenia ja toivoimme että lähtisivät lämpimille maille talveksi. - Me olimme joulun Raumalla eikä siellä ollut lainkaan lunta. Mukavaa loppuvuotta sinulle! Kiva on ollut saada sinut blogikaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi kuitenkin vielä vaivaamaan että oliko ne tosiaan irti jäästä kokonaan. Toivon mukaan oli. Kiitos samoin sinulle hyvää uuden vuoden odotusta.

   Poista
 2. Nyt on ollut niin lämmintä ja sulat vedet niin eipä joutsenilla näy olevan kiirus minnekkään.
  Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti lähtevät jo etelään päin.

  Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Isäntä oli tänään käynyt mökillä katsomassa lintuja ja olivat jo onneksi lähteneet sulille vesille.

   Poista
 4. Tuntuipa mukavalta, että hätäkeskus järjesti partion tutkimaan joutsenten tilanteen. Ehkä ne sieltä lähtevät matkaamaan kohti etelää, kun on tullut näitä pakkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olivat jo lähteneet. Isäntä kävi tarkistamassa tänään.

   Poista
 5. Kauniita luontokuvia. Toivottavasti joutsenet ymmärtävät lähteä ennen kovia pakkasia.

  VastaaPoista
 6. Kauniit järvikuvat. Toivottavasti joutsenet ymmärtävät lähteä talven tieltä kohti etelää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olivat jo lähteneet. Tänään tarkistettu tilanne.

   Poista