maanantai 9. marraskuuta 2015

Marraskuun askareita

Koko kesän tuo kaktukseni vietti ulkona omenapuun katveessa. Nyt sisätiloihin päästyään innostui runsaaseen kukintaan. Tähän harmaaseen ajankohtaan tuo sopiikin oikein hyvin.


Mökillä on vietetty vieläkin viikonloppuisin yhden yön tietämä. Isännän kanssa siirrettiin venevanhuksemme toisen mökin tontille. Sisaren tytär tarvitsi kevyttä pientä venettä souteluun ja tuo vene pääsi oikeastaan takaisin kotimaisemiin. Samalta saarelta se aikoinaan veljen mökiltä tuli ensi veneeksi meidän palvelukseemme.


Tytär porukoineen kävi juhlistamassa isänpäivää. Koiruleilla riitti taas uusia tuoksuja kun fasaanit ja oravat ovat aloittaneet päivittäiset vierailut ruokintapaikalla, puutarhan puolella.

Poika kävi jo lauantaina ja toisella tyttärellä työvuorot sattuivat viikonlopulle.


Kerran lenkillä ollessani välähti mieleen meidän ulkovarastossa kauan majaa pitäneet heinäseipäät. Niistähän saisi sopivan sermin puuvaraston avonaiseen aukkoon. Tuumasta toimeen ja heinäseipäät kannettiin isännän avustuksella ulos. Taas siistiytyi yksi silmääni häiritsevä paikka.

Olen aiemminkin huomannut että lenkillä ideoita joskus tipahtelee ihan itsestään, mitenkään edes yrittämättä.

14 kommenttia:

 1. Minullakin kaktus täynnä nuppuja...kuki ei ihan vielä, mutta kohta jo ensimmäisiet kukat aukeavat..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ihana saada ajoitus joululle niin voisi käyttää pieniä taimia hyasintti-istutuksiin.

   Poista
 2. Nyt näyttää olevan kaktusten aika. En muistanut viedä omaani kesäksi omenapuun katveeseen, mutta se kukkii silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on ollut sisätiloissa koko kesän eikä siinä näy yhtään nuppua.

   Poista
 3. Minullakin oli kaktukset kesällä ulkona, vaan ei vielä ainakaan näy nuppuja...muuten olisi saman väriset kukat toisessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen väri minulla on valkoinen. Pitäisi vaan ottaa pistokkaita siitä että saisi vähän pienemmäksi. Se on jo turhan suuri.

   Poista
 4. Minullakin kaktus työntää nuppuja, jotka varmaan lähipäivinä aukeavat täyteen loistoonsa. On se ihmeellistä, että kaktukset pärjäävät niin vähällä valolla.
  Lempeää marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Upea joulukaktus ! On vaan hieman etuajassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toin sen varmaan liian varhain sisätiloihin...

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Upea se on vaan niin lyhyen hetken. Saatanpa ensi syksynä yrittää ajoitusta jouluun niin saisi hyasinttiasetelmiin lisäväriä. Täytyy ensin ottaa pistokkaita että olisivat riittävän pieniä siihen tarkoitukseen.

   Poista
 7. Löysin blogisi Navettapiian blogin kautta. Todella kiva blogi, liityinkin saman tien lukijaksi. Hieno tuo kaktus.Terveisiä Pohjois-Karjalasta.

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Meillä satoi räntää ensi kerran tänä syksynä. Teillä näytti maisemat saaneen valkoisen värin. Saapa nähdä koska meille tulee lunta. Olen niin kesäihminen että voisin mennä näissä syksyisissä maisemissa pitempäänkin.

  VastaaPoista