torstai 8. lokakuuta 2015

Turvaan pakkasilta

Pieniä yöpakkasia on pitänyt. Veneilykausi on lopullisesti ohi tältä syksyä. Maanantaina kävimme mökkimaisemissa nostamassa veneen vesiltä ja toimme sen kotiin.


Yökylmyys iski myös kasvihuoneeseen. Ennätin kuitenkin ajoissa kerätä sadon ja pelargoniat turvaan pakkasilta. Nyt olen pessyt purkkeja ja astioita odottamaan ensi kevään kylvöksiä. Päivisin kasvihuoneessa on ollut aivan miellyttävän lämmintä puuhailla.


Munakoisot jäivät pieniksi palleroiksi mutta tulee ne käytettyä nuokin.


Löysin muutaman herkkutatin ja kuivasin ritilällä. Nyt kuitenkin siitä keittoa maistaneena täytyy todeta että se ei ole minun suosikkini sienistä. Joku väkevähkö makuvivahde sieltä tulee läpi josta en pidä.Keijunmekko kukkii ilmoista piittaamatta. Se on kaunis edelleen.


* * * *

Meillä kävi tänään nuohooja piipun nokassa. Aivan hirvitti kuinka rennosti hän siellä seisoskeli ja asuili.

4 kommenttia:

 1. Veneen nostossa on oma haikea tunnelmansa. Luovuimme veneestä viisi vuotta sitten, mutta hyvin vielä pääsen tuhonkin tunnelmaan.
  Onkohan teillä ollut vähemmän yöpakkasia, kun tuo keijunmekko on noin hienossa kuosissa? Meillä on kaikki perennat ja ruukkukukat aivan paleltuneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikelta se tosiaan aina tuntuu. Se viimeistään tuo tunteen kesän loppumisesta. Nyt yöpakkaset veivät sienet. Niitäkin mökkimaisemissa on ollut eniten vaikka vähän sielläkin. Ihmeeksi keijunmekko on kestänyt. Se on katoksessa ja toinen seinustalla joten vähäistä suojaa ovat saaneet. Miinus seitsemässä meillä on käynyt kotona mutta ilmeisesti järvellä veden läheisyys suojaa jotenkin.

   Poista
 2. Hei Lezzie! Kiitos kun tulit käymään blogissani. Tulin vastavierailulle, ja kivat sivut löysin. Ja sinut löysin samoista puuhista kuin itsenikin - veneennostosta. Syksy teettää monenmoista puuhaa. Lokakuu on kuitenkin hellinnyt meitä hienolla kelillään.
  Lempeitä lokakuun päiviä, t. tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo veneennosto on se pakollinen puuha jonka yrittää saada tehtyä ajoissa. Meillä järven pinta vaihtelee ja sitäkin täytyy seurailla että vene ei jäisi kuivalle maalle rantureineen. Nyt saatiin ajoissa pois vedestä. Teillä onkin isompi menopeli. Siinä sitä hommaa onkin.

   Poista