lauantai 12. syyskuuta 2015

Sadon korjuuta

Munakoisot on viimein kasvattaneet satoa sen verran että päästiin moussakan tekoon. Pari kertaa sitä on nautiskeltu mutta ei se kreikkalaisten tasolle yltänyt. Hyvää toki oli mutta enemmästä en välitä.

Lopuista pienistä palleroista voisi kokeilla vaikkapa chipsejä. Täytyypä googlailla muita vaihtoehtoja noiden käytölle.

Nuo munakoisot oli tämän kesän ensi kokeilu mutta tuskin enää muina vuosina tulee kasvatettua. Kasvihuone oli ainakin tänä viileänä kesänä ehdoton edellytys sadon onnistumiselle.Tänään pyrähdin mökin läheisessä metsässä sienet mielessä. Ihmeekseni törmäsin pienen pieneen kanttarellipaikkaan. Eikä se ollut edes kaukana. En ole näillä seuduilla koskaan nähnyt yhtäkään.

Nyt taisi tulla himo paikkojen samoilemiseen vähän laajemmaltikin. Kangassieniäkin pitäisi löytää suolattavaksi. Itsetehty sienisalaatti on niin ihanaa.


Pitkä lenkki suuntautui aurinkoisten mökkimaisemien hiekkateille.  Oikein nautiskelin kesäisessä ja aurinkoisessa maalaismaisemassa.

5 kommenttia:

 1. Sienet ovat kyllä todella hyviä. Tattimuhennos, kanttarellimuhennos ja suolasienistä tehty sienisalaatti ovat lemppareitani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tatit ovat jääneet minulta vieraammiksi. Joskus herkkutatteja yritin kuivatella mutta niihin ilmestyi matoja kuivatuksen yhteydessä vaikka olivat puhtaita kun kuivatus alkoi. Jätin ne siksi valikoimista pois.

   Poista
 2. Sieniä pitäisi ehtiä poimimaan... Rouskuja suolaan ja suppiksia keittoihin ja kastikkeisiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangasrouskut ei meidän alueella ole vielä oikein nousseet, tai ainakin niitä on vähän vasta. Suolattuina ne minunkin mielestä on parhaita. Suppikset olen yleensä kuivannut.

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista