perjantai 12. kesäkuuta 2015

Puukkoja, puntareita...

Viikko sitten palattiin etelän lämmöstä viileään kotisuomeen. Kasvihuoneessa asukit olivat edenneet huimasti siskon hyvässä hoidossa..

Joka kevät sitä ensimmäistä petunian kukkaa odottaa yhtä suurella innolla ja jännityksellä. Tänä vuonna sinertävä vivahde sai kukkansa ihailtavaksi ekana.


Meillä omenapuuvanhus on kärsinyt oksille tilapäisesti ripustettavista kukka-amppeleista. Monta oksaa on lopullisesti menetetty. Kasvihuoneen oven suussa siihen tulee ripustettua amppeleita eteenpäinkuljetusta varten. Se ei näytä siitä tykkäävän ollenkaan.

Ensi viikolla on aikomus käydä hankkimassa uusi puu kasvuun. Syyslajiketta olen harkinnut.


Tomaattilajikkeista Sungold ehti ensimmäisenä saada pallukkansa kuvattavaksi.


Grilliaitauksen ympärillä sammalleimu puhkesi nyt kesän aluksi näyttävään kukintoon ja ihanaan tuoksuun. Viime kesän leimu paranteli vaurioitaan kovan käsittelyni jälkeen. 


* * * * *

Tänään kävin perinteisillä Puukko- ja Käsityöfestareilla kylillä. Poikkeuksena aiempiin vuosiin kävin jopa Iisakki Järvenpään museoidussa kotitalossa tutustumassa tämän puukkomestarin elämänkaareen...


.. ja ihailemassa sitä rauhallista miljöötä jossa tämä Iisakki on elämäänsä elänyt.


Markkinaväkeä torilta kirkolle ja takaisin kuskattiin hyvin omaperäisellä pirssillä. Torilla oli lämmin ja aurinkoinen tunnelma. Kiertelin kojuja useammankin kierroksen, kuitenkaan ostamatta muuta kuin pari makkaraa. Tuoksuivat niin hyvälle.


Huomenna on aikomus mennä mökille saunomaan ja uimaan. Koleat ilmat eivät ole tänä keväänä houkutelleet mökkiasumiseen ollenkaan. Yön yli olisi tarkoitus olla jos sää vähänkin on kohtuullinen.

8 kommenttia:

 1. Kaunis petunia! Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Joskus olen myös käynyt Iisakki Järvenpään kotitalossa ja puukkotehtaalla tutustumassa. Komiasti kesä jo kukkii teillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa on jo onneksi ehtinyt kukkaan mutta kasvatetuista kesäkukista suurin osa vielä kehittelee kukintojaan.

   Poista
 3. Sinun petuniakasvatuksesi jo kukkivat, kaunis väri putkahti. Sammalleimut upeassa kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli ainut mutta näinä päivinä tulee lisää. Kiva seurata mitä värejä tulee kun siemenet ovat omia keräyksiä.

   Poista
 4. Tuo sininen petunia on minunkin himoittu lajike :) Sammalleimut tosi ihania. Kohta pääset sinäkin jo tomaatteja maistelemaan, alkaisi nyt pian vaan ilmat lämpenemään. Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista