torstai 25. syyskuuta 2014

Touhua ja tunnelmointia

Punaposkiset puolukat odottavat metsässä poimintaa. Koska meillä marjat on perinteisesti poimittu mökiltä niin siellähän ne poimuritkin ovat. Ostin kotiin ihan oman pinkkisen Marjukan. Yhden sangollisen testauksen perusteella voin sanoa että oikein hyvä ja käteen sopiva malli. Piikkiosat tulevat tässä pitemmälle kuin muissa ja se tuntui kätevältä.


Salaattiaineksiin ollaan näihin päiviin asti oltu omavaraisia. Loput kurkut ja tomaatit toin aiemmin jo sisälle. Lollo Rosso -salaattia kylvin elokuulla vielä ja se on ollut nyt parhaimmillaan eikä kitkeryyttä tuossa salaatissa ole ollenkaan.

Toinen ensi kesän kasvatettavista tullee olemaan Rooman salaatti. Se oli mehukkaampi ja jonkin verran kerivä eikä kitkeröitynyt sekään.


Lähikoulun oppilaat kävivät marjasankoineen meidän lähimetsässä. Vähän siellä puolukkaa oli mutta ulkoilua saivat ainakin riittämiin kun kävellen matkatkin taittoivat.


Mökillä on vielä vietetty viikonloppuisin yhden yön tietämiä. Olen ulkotulia sytytellyt laiturille tunnelman tuojiksi. Vastakkaisella rannalla saaressa vielä ollaan myös mutta muuten seutu tuntuu jo turhankin hiljaiselta. Muiden asukkaiden läsnäolo toisi viihtyisyyttä viikonlopun viettoon.


Kävin tänään juoksemassa pitkän lenkin. Vaikka sää ei houkutellut tien päälle niin juoksemiselle se kuitenkin oli aivan ok.

Eräs ystävä käväisi päivällä tuomisineen ja illaksi onkin nautinnollisia lukuhetkiä tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti