torstai 29. toukokuuta 2014

Lisälämpöä

Kyllä meno puutarha- ja kasvihuonehommissa oli helteillä aikamoista haipakkaa. En ehtinyt blogimaailmaan kuin ihan iltamyöhäsellä lukemaan teidän kuulumisia. Oma jäi päivitystä vaille.


Kasvihuone on ääriään myöten täynnä. Olen väliaikaisilla tasoilla kehitellyt lisätilaa taimille.


Ilmat viilenivät niin paljon että oli pakko laittaa patterilla lisälämpöä hoidokeilleni. Tomaatit kehittelevät nyt nuppuja. Viime vuonna hankittu Blumat-kastelujärjestelmä on vielä laittoa vaille. Ehkä sitten ensi viikolla ...


Sain viimein loputkin istutukset tuohon ratapölkkykehikkoon. Suunnitelmissa oli aluksi käyttää koko ala työhtöangervoille mutta kirpparilta tarttui mukaani kuunliljaa ja syystöissä talteen ottamalleni sammalleimulle täytyi myös saada joku paikka. Pääsivät sitten tuohon ryhmään ja iiristä on erillisessä astiassa (vanha grillin kansi) reunamalla.


Ensimmäiset petuniat ovat auenneet. Pääosin väritys tullee olemaan fuksiaa ja valkoista sekä muunnoksia niistä.


Omista siemenistä kun kylvää niin väri on usein jonkinasteinen muunnos.


Tulppaaneita en ole muutamaan vuoteen onnistunut saamaan kukkaan asti.


Viime syksyisen perennapenkin uudistuksen myötä sain niille sopivan paikan.


Vuohenjuuri on kaunis vaikka keltainen ei kuulu suosikkiväreihini puutarhan kukissa.


Viime viikonloppuna poika porukoineen sai nauttia helteisistä keleistä mökillämme. Olimme aiemmin viikolla siellä yön tietämän saunomassa ja valmistelemassa porukan menoa sinne.

* * * *

Sain kirpparipaikan viime maanantaista eteenpäin. Vein sinne muutamia ylimääräisiä tomaatin sekä perennojen taimia myyntiin. Viime vuoden kokemuksen perusteella alkukesästä on otollisin aika päästä ylimääräisistä eroon.

19 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tulihan niitä taas vaikka vähentää yritin :)

   Poista
 2. Hyvä kun on kasvari kun noin paljon taimia ja tomaatit niin hienosti jo kasvussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kasvari helpottaa varsinkin kylmillä keleillä.

   Poista
 3. On sulla paljon taimia. Aikamoinen säästö, jos nuo kaikki joutuis ostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo määrä ei onnistuisikaan ostettuna. Toki tuossa on jakoon meneviäkin. En itse tarvitse kesän hoidokeiksii noin paljoa.

   Poista
 4. Jätin viime yöksi taimet kasvihuoneeseen pienen lisälämmittimen kera. Yöllä en meinannut saada nukuttua ja näin jopa painajaisen, jossa kaikki taimet olivat kuolleet. Aamulla piti ikkunasta kurkata ja kylläpä siellä taimet ovat vielä pystyssä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut jo helteistä lähtien taimet kasvihuoneessa mutta lisälämpöä laitettiin kun kylmeni.

   Poista
 5. Huhhuh mikä määrä taimia...:)) Itsellä kaksi tomatin tainta ihan vaan ulkona...kukkia on tullut ja toisessa yksi raakile, mutta kyllä kasvihuonetta tarvittais..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas sulla ehtiviä taimia kun raakileita jo pukkaa.

   Poista
 6. Sielläpä sinulla taimi poikineen:) Omat ovat aivan ulkosalla hyllyissä, muovilla peittelin viileiden öiden varalle ja tuli sitten helle ja taisivat saada liikaa lämpöä, voi kun olisi oikea kasvari...on sellaista puljaamista, mutta kyllä niistä jotain saa ruukkuihinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peittely kyllä kannattaa. Tomaatit ovat niin kylmän arkoja. Kasvihuone on kyllä ihana vaikka kyllähän se rajoittaa mökillä oleskelua.

   Poista
 7. Ohoh mikä taimien paljous! Ite laitoin pitkästä aikaa kasvamaan ryhmäsamettikukkaa ja oppineittenkukkaa. Taitavat vaan taimiparat kuolla jo alkuunsa :) Ja jos jokunen selviää hengissä, niin taitaa syksy tulla ennenku ovat kukassa asti! Varsinainen viherpeukalo ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samettikukka kyllä alkaa kukinnan aikaisin. Viime kesänä oli oppineitten kukkaa mutta en nyt muista koska kukinta alkoi.

   Poista
 8. Ihania kuvia ja mikä määrä taimia! Minä vaan haaveilen tuollaisesta :D. Kokeilujen tulos: enpä kummoinen puutarhuri ole ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosien kokeiluilla olen minäkin tuohon määrään ajautunut. Kaikki eivät onnistu mutta joka vuosi jää jotakin tietoa seuraavien vuosien varalle.

   Poista
 9. Hienosti olet saanut petuniat kukkaan ja kauniita värejä. Minulla on yksi kerrottu auennut ja oli taas niin hennon vaaleanpunainen :|
  Kiireitä on nyt yhdellä jos toisella, en ole ehtinyt/jaksanut postailla minäkään, hädin tuskin ennätin lukea teidän jutut.
  Kasvihuoneessa on mukavannäköinen tungos :D

  VastaaPoista