torstai 10. huhtikuuta 2014

Suihkuttelua ja seurantaa

Taimikasvatus tuntuu etenevän niin hitaasti vai tämä pitkä kevätkö sellaisen tunteen saa aikaan?

Lobeliat ensi kokeiluna ovat onnistuneet yllättävän hyvin, valkoiset vielä paremmin kuin siniset. Kuinkahan hankalia hoidettavia nuo ovat kastelun suhteen kesällä?


Tomaatteja on kasvussa kolmea lajia. Aika paljon taas kutakin. Honteloitahan ne vielä ovat kun eivät saa riittävästi valoa. Kahdella loistevalolla yritän niitä vähän autella.


Keijunmekosta kuoli muutamia potteja. Nyykähtivät vaan. Onneksi ei kuitenkaan kaikki.


Tähtisilmien kasvu tuntuu pysähtyneen. Ovat olleet tuossa vaiheessa jo aika pitkään. Tänään tulikin mieleen että jos kokeilisi muutamia kasvihuoneeseen ja peittelisi harsoilla yöksi.


Hopealehteä en ole aiemmin kasvatellut. Eihän nuo sellaisilta vielä näytä kun sirkkalehtivaiheessa vasta ovat. Hyvin kuitenkin itivät ja terhakoita taimia varmaan tulossa.


Kesäbegoniat ovat olleet kaikkein hankalimmat idätettävät tänä keväänä. Olen kylvänyt useamman kerran sekä omista että tilatuista siemenistä.


Petunioita ja samettikukkia tulee lisäksi. Laitan samettikukkaa nyt enemmän.  Viime kesänä totesin ne hyviksi kasvimaan tuoholaisten torjujiksi. Laitan niitä vähän sinne tänne kasvien väleihin.

Petunioihin tuli toukkia mutta sain ne tainnutetua hyönteismyrkyllä. Nuo ötökät saattoivat olla peräisin siemenistä, koska muihin kylvöihin ei niitä tullut. Siemenet olivat omia viime kesän kerättyjä.

Olen käyttänyt kylvöissä taimi- ja kylvömultaa pinnalla ja viime kesäistä Biolanin mustaamulta pohjalla. Musta multa ei varmaankaan ole paras mahdollinen taimikasvatukseen. Ensi vuonna taidankin palata aiemmin käyttämiini multaseoksiin.

12 kommenttia:

 1. Taimikasvatus on kivaa puuhaa. Minulla on nyt kovin vähän. on vain samettiruusuja, muutama zinnia, asteria ja leijonaniktoja + orvokkia. Näillä nyt mennään. vielä kyllä kylvän krassia ja jotain muutakin mutta niillä ei vielä kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokkeja oli tarkoitus mullakin laittaa mutta jäi kylvämättä. Leijonankita on tosi kaunis mutta jäi sekin vielä pois. Olen ajatellut sitä kastelun suhteen krantuksi, mutta onko se sitä kuitenkaan?

   Poista
 2. Tällähän onkin mielenkiintoista seurattavaa. Minä olen kylvännyt myös siemeniä itämään, mutta olen kyllä ihan huikeesti jäljessä noista sinun kasvustoistasi. Olen lähes ensikertalainen siemenkasvatuksessa ja siksi on täysin arvoitus tuleeko noista kylvöistäni mitään sirkkalehtiä enempää ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä tulee kun et päästä kuivumaan. Itse suihkuttelen niitä aamuin illoin ja kosteuden säilymiseksi kelmu tai muovi olisi syytä pitää päällä kunnes itävät ja vielä senkin jälkeen jonkin aikaa.

   Poista
 3. Pirteän näköisiä taimia. Välillä minustakin tuntuu, ettei taimissa tapahdu mitään muutosta, mutta sitten joku taas innostuu kasvamaan.

  VastaaPoista
 4. Hienoja kasvatuksia! Minäkään en erityisemmin ole mustan mullan ystävä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä toi syksyllä mustaa multaa kun Kekkilää ei kuulemma ollut. Tulevana syksynä täytyy varautua paremmin uuteen kevääseen tai ostaa pienemmissä erissä vasta keväällä.

   Poista
 5. Upealtahan sinulla näyttää. Ja mukavasti lähteneet kasvamaan. Kivaa kevättä sinulle <3

  VastaaPoista