maanantai 17. maaliskuuta 2014

Potti poikineen

Olen viikonloppuna koulinut tomaatit ja tähtisilmät. Tasot alkavat täyttymään jo noista purkeista. Minnehän taas kaikki saakaan mahtumaan?


Uusia kylvöjäkin olen laittanut multaan kun postista putkahti vielä yksi kuorellinen siemeniä. Kosmosta kokeilen eri värisenä kuin aiemmin.


Lobelioita laitoin kahta väriä. Tänä vuonna lumihiutaleet ei itäneet ollenkaan. Tilalle kokeilen nyt noita. Nuo ulkomailta tilatut pussilliset ovat oikeastaan pölyhiukkasia pienen muovipussin nurkassa. Ei siis mitään pilleröityjä.


Begonioita tuli muutama pussillinen.


Tuo alimmainen (25) pussi ja kosmokset olivat sentään  nähtävissä siemeniksi.

* * * *

Viikonloppuna oli vähän ajatusta käväistä mökillä tarkistuskäynnillä mutta kylmä viima ei innostanut lähtemään. Ehtiihän tuonne myöheminkin.


8 kommenttia:

 1. Onpas taimia! Mulla on edelleen koulimatta mutta jospa viikonloppuna ehtisi. Tila tuntuu omassa huushollissa jäävän kesken mutta kyllä nuo johonkin on saatava! Kesällä ei ole enää ongelmaa mutta kyllä tämä taimiaika vähän kieltä keskelle suuta vetää.

  VastaaPoista
 2. Hyvälle näyttää! Just tänään laitoin uuden kylvön noista lobelian White ladysta. Ovat taasen kasvaneet niin surkeasti ja osa kasoista oli kuollut. Sininen kasvaa aina paremmin ja säilyy hengissä. Saas nähdä miten uusinta sujuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole kokemusta lobelioista ollenkaan. Petunioita tulee omista siemenistä. Täytyy sitten pärjätä niillä ja jos nuo pikkubegoniat itäisi ja ehtisi vielä.

   Poista
 3. Vau, näyttää todella hyvältä ja ei mitään paria siementä purkkiin vaan kokonainen komppania. Kiva nähdä mitä kaikkee noista kasvaakaan kevään aikana.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli vähän liikaa noita tomaatteja ainakin. Täytyy sitten jakaa pois ylimääräiset. En malta heittää itäneitä taimenalkuja menemään.

   Poista
 4. On sinullakin jo purkkia vieri vieressä. Tässä vaiheessa kevättä alkaa puutarhureilla olla tilaongelmia. Olisipa viherhuone...

  VastaaPoista
 5. Älä muuta sano! Kuinka helppoa tuo taimikasvatus siellä olisikaan.

  VastaaPoista