torstai 16. tammikuuta 2014

Lupausta keväästä

Tulihan ne pakkaset kuitenkin. Jouduin tuomaan jo pelargoniat kesäkamarista sisätiloihin kun lämpötila siellä ei enää pysynyt plussan puolella vaikka yksi lämpöpatteri onkin.


Siemenluetteloita on saapunut ja selailut alkaneet. Aion kyllä kukkakylvöjen osalta pitäytyä pääosin omien siementen varassa. Jotain erikoisempia salaatteja sentään tilaan ja vähän ehkä muutakin... :) Ihania kuvia !


Kävin ennen pakkasia kasvihuoneessa. Siellä orvokit kukkii.


Pienet taimenenalut sinnittelevät elämän puolella. Peittelin niitä juuttisäkeillä. Jos vaikka selviäisivät kylmän yli.


Meillä pakkaset jäähdyttää huoneilmaa niin että salin takka pääsi taas tehtäväänsä lisälämmön tuojaksi. Olisipa se tuvan puolella niin käyttöä olisi paljon enemmän. Sali toimii oikeastaan läpikulkuhuoneena kamareille. Emme oleskele siellä muulloin kuin joulun aikaan.


Isäntä rahtaa linnuille kaupasta säkeittäin auringonkukan siemeniä. Meillä on fasaaneitakin aika paljon.


Tänään on vapaapäivä lenkkeilystä, onneksi. Eilen lämpötila oli suotuisampi. Tein parituntisen -8 asteen pakkasessa.


8 kommenttia:

 1. Kyllä tänäänkin on ollut selvästi ilmassa lupausta keväästä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoisena päivänä mieli on menossa kevääseen, vaikka vähän kylmää onkin.

   Poista
 2. Minulla on päivittäin tulet leivinuunissa, siitä lähtee niin ihana lämpö. Ja uuninlämmössä onkin mukava selailla siemenluetteloita ja miettiä kevään kylvöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo takan lämpö on niin pehmoista ja ihanaa.

   Poista
 3. Tän postauksen myötä on pakko kyllä käydä katsomassa kauppojen siemenvalikoimia. Jos ei sitten sais siemenluetteloa tänne kotiin. Saapa nähdä, miten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan kumma että joka kevät tuo puutarhainnostus jostain nouseem vaikka syksyllä on juuri ollut väsähtänyt olo koko hommaan

   Poista
 4. Ihanan keväinen postaus. Pitää nyt muistaa laittaa sinut lukulistalle että tulee seurattua kevätistutuksia tms.. Itsellä myös alkaa vähän poltella suunnitelmat multakasoihin. Eriasia sitten mitä saa aikaiseksi. Sen verran tuli pihaan viimekesänä rempan jäljiltä myllättyä, että pakko jotain tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain täytyy taas kasvatella mutta nyt aloittelen vasta helmikuun lopulla. Viime vuonna huomasin että turha aloitella liian aikaisin kun valoa ei ole vielä riittävästi niin kasvatukset eivät pääse vauhtiin.

   Poista