lauantai 17. marraskuuta 2012

Ullakon siivousta

Olen menneellä viikolla touhunnut sisätiloissa. Ullakon yritän saada järjestykseen ennen joulutouhuja.


Siellä kun siivoilin, niin kiiparoin ylös kurkistamaan vielä räystälokeroihin. Sieltä on aiemminkin löytynyt joitakin vanhoja pölyyntyneitä tavaroita, ei kuitenkaan mitään rahallisesti arvokasta.

Vieläkin sieltä löysin jotakin, pieni pölyinen matonkuteella sitaistu käärö sekä pullo. Toin ne alakertaan parempaa tarkastelua varten.


Käärö osoittautui ikivanhaksi paidan kaavaksi joka oli tehty sanomalehdestä. Tosin kaula-aukko oli leikattu aika ahtaaksi. Turun sanomat  oli saanut säilyttämisen arvoisen tehtävän. Päiväys tuolle lehdelle näyttäisi olevan 17. syyskuuta 1914. Kauanhan se on tallessa pysynytkin.


Pullo lienee ikivanha myös. Ainakin teksti osoittaisi siihen suuntaan.
Vielä on talossa joitakin räystäslokeroita joita en ole tutkinut vaikka asuttu täällä on jo kolmisenkymmentä vuotta. Taidan käydä tutkimusretkellä niissäkin kunhan ehdin.


Nuo kätköt ovat kyllä ainakin edellisen sukupolven tekosia jos ei vanhempiakin. Talon historiaa riittää 1850- luvulle asti.

9 kommenttia:

 1. Vau, mitä löytöjä olet tehnyt. Historiallisia aarteita!

  VastaaPoista
 2. Ihana löytö. Oli hauska nähdä tuo vanha sanomalehti, kiitos siitä.

  VastaaPoista
 3. Maiju ja Marita; Kyllä nuo tosiaan kiinnostavia löytöjä ovat. Ihmettelen lähinnä sitä miten tuohon maailman aikaan Turun Sanomat on kulkeutunut Etelä-Pohjanmaalle.

  Perimätietojen mukaan tupakeittiömme on toiminut kauppaliikkeenä talon alkutaipaleella. Selitystä tuohon kulkeutumiseen voisi kuvitella sille aikakaudelle.

  VastaaPoista
 4. Okariina; Ainakin tällaiselle krotaajalle ne ovat mielenkiintoisia. Isäntää sitävastoin ei tunnu kiinnostavan ne ollenkaan vaikka tämä on hänen kotitilansa ja minä olen ulkopuolelta taloon tullut.

  VastaaPoista
 5. Hienoja löytöjä, tiedä mitähän sieltä vielä lötytyykään :)
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Tuollaiset tutkimusretket ovat ihania. Löydön ei tarvitse olla arvokas, kunhan on mielenkiintoinen. Jänniä uutisia lehdessä: Sakotti toimittajaa erinäisten mainitussa lehdessä julkaistujen uutisten johdosta :)

  VastaaPoista
 7. Mari; Eilen kurkistelin vielä mutta nyt ei mitään löytynyt.

  Cheri; Paikkojen tutkiminen on tosiaan mukavaa puuhaa kun tietää että talossa on ollut elämää ennen meitä. Hauskoja nuo lehtijutut ovat tämän päivän lukijalle :)

  VastaaPoista
 8. Hei,
  sinulle on TUNNUSTUS blogissamme.http://sinipellavainen.blogspot.fi/2012/11/libster-blog.html

  VastaaPoista